Καθορίστηκαν οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης σε Ορφέως και Δημοκρίτου της Κομοτηνής

Καθορίστηκαν οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης σε Ορφέως και Δημοκρίτου της Κομοτηνής

656565646747

Μια σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ενέκρινε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής με κυριότερο τον καθορισμό των θέσεων φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων και εφοδιασμού καταστημάτων στις οδούς Ορφέως και Δημοκρίτου.

Οι θέσεις στάθμευσης φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων και ανεφοδιασμού καταστημάτων καθορίστηκαν από την αρμόδια υπηρεσία ενώ η διαγράμμισή τους αναμένεται αν γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το Δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε επίσης την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος εμπρός από την δίοδο πρόσβασης σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης επί της οδού Αβέρωφ 19, καθώς και την τοποθέτηση των ειδικών σημάτων «μάτια της γάτας» πέριξ της παιδικής χαράς στην οδό Κοριζή στα νεόκτιστα της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ.

Τα μάτια της γάτας θα τοποθετηθούν πιλοτικά ένθεν και ένθεν της κεντρικής εισόδου της παιδικής χαράς, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση πινακίδων Κ16.

Το Συμβούλιο ενέκρινε και την πρόταση της επιτροπής κυκλοφορίας του Δήμου να διαγραμμισθεί «χιαστί» κίτρινης απόχρωσης στο στόμιο της αδιεξόδου Δ' της Λ.Ηρώων, να καθορισθεί μία θέση για στάθμευση οχημάτων που εξυπηρετούν ΑΜΕΑ στον αριθμό 34 της αδιεξόδου Δ' της Λ.Ηρώων και μία θέση στον αριθμό 10 της Α.Αποοτολίδη αλλά και να τοποθετηθούν κολωνάκια πλαστικά στο στόμιο της αδιεξόδου Δ' της Λ.Ηρώων έτσι ώστε να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση επ' αυτού.

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Εγνατία

Το συμβούλιο επίσης ενέκρινε την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επί της οδού Εγνατία στις θέσεις : α) από Ιώνων έως Καποδιστρίου και στα δύο ρεύματα κίνησης λόγω στενότητας οδοστρώματος, β) από Σαλαμίνος έως Μεν. Αλεξάνδρου στο ρεύμα καθόδου, γ) από τον αριθμό 16 έως την αδιέξοδο ΣΤ' στο ρεύμα καθόδου.

Επίσης αποφασίστηκε η τοποθέτηση πινακίδας STOP (Ρ-2) επί της οδού Κολοκοτρώνη λίγο πριν την συμβολή της στην οδό Λυκούργου, ενώ εγκρίθηκε και η κατασκευή και τοποθέτηση προστατευτικού κάγκελου στις κύριες εισόδους των σχολείων, και την τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος (μάτια της γάτας) στα σημεία:

Α) συμβολή οδών Καρόλου Κούν και 14ης Μαΐου

Β) συμβολή οδών Αντωνίου Ρωσσίδη και Σοφ. Βενιζέλου.

Γ) επί της Παναγιώτη Ελλή ένθεν και ένθεν της κεντρικής εισόδου του Μουσικού

Λυκείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε, μετά από εισήγηση της επιτροπής Κυκλοφορίας, αρκετά αιτήματα ρυθμίσεων, ενώ αποσύρθηκαν 6 θέματα τα οποία θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση.