Κλιμάκιο της ΕΕ για την ευλογιά στον Έβρο

Κλιμάκιο της ΕΕ για την ευλογιά στον Έβρο

errwrr32

Στην ΕΕ φαίνεται ότι εναποθέτει τις ελπίδες του για επιπλέον βοήθεια στην καταπολέμηση τόσο της ευλογιάς όσο και του καταρροϊκού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως ανακοίνωσε ο Αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. ΠάρηςΚουκουλόπουλος, στις 11 Νοεμβρίου κλιμάκιο της ΕΕ θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στον Έβρο, για να ελέγξει την κατάσταση όσο αφορά την έκταση της αρρώστιας, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργεί η γειτνίαση με την Τουρκία, αλλά και να ελέγξει αν η Τουρκία τηρεί τους όρους για τον περιορισμό των ασθενειών.

Ο κ. Κουκουλόπουλος, συμμετείχε σε δύο συσκέψεις, μια στην Αλεξανδρούπολη και μία στις Φέρες, με μέλη αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων.

Ο ίδιος μίλησε για αφανισμό του ζωικού κεφαλαίου, και τόνισε πως έμφαση θα δοθεί στην αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου, αλλά και η φραγή των δρόμων από τους οποίους μπαίνουν αυτές οι ζωονόσοι στη χώρα.

Το υπουργείο φάνηκε ότι επενδύουν πάρα πολλά στην κατανόηση της ΕΕ μετά την επίσκεψη του κλιμακίου, ώστε να ενισχυθεί η θωράκισή τους στις αρρώστιες, σημειώνοντας πως το μεγάλο στοίχημα είναι να βρεθεί ο δρόμος για την αναγέννηση του ζωικού κεφαλαίου, και να φραγεί ο δρόμος για την ευλογιά.