Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι κτηνοτρόφοι της ΠΕΚ

Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι κτηνοτρόφοι της ΠΕΚ

ytut7686yiuyi

Με κάθοδο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα ετοιμάζεται να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για τις κυβερνητικές πολιτικές στην κτηνοτροφία η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης συνεδρίασε στις 29 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι καταγγέλλει «κάθε κακή πληρωμή και ελλειμματική ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Όπως τη νέα κακή πληρωμή της εξισωτικής, τις παρακρατήσεις των εισφορών του ΟΓΑ και του ΦΠΑ για τις οφειλές στην εφορία, την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας και αποζημιώσεων από ζωονόσους (καταρροϊκός, ευλογιά). Ταυτόχρονα καταγγέλλει τις πεοχειρότητες με το θέμα των βοσκοτόπων, τη μη πληρωμή των βιολογικών που παραμένουν απλήρωτοι επί τετραετίας και εκφράζει την ανησυχία της για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης».

Η ΠΕΚ προγραμματίζει συγκέντρωση αυτή την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στη Βέροια όπου θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ. της ΠΕΚ αποφάσισε να καταγγέλλει κάθε κακή πληρωμή και ελλειμματική ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Όπως τη νέα κακή πληρωμή της εξισωτικής, τις παρακρατήσεις των εισφορών του ΟΓΑ και του ΦΠΑ για τις οφειλές στην εφορία, την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας και αποζημιώσεων από ζωονόσους (καταρροϊκός, ευλογιά). Ταυτόχρονα καταγγέλλει τις προχειρότητες με το θέμα των βοσκοτόπων, τη μη πληρωμή των βιολογικών που παραμένουν απλήρωτοι επί τετραετίας και εκφράζει την ανησυχία της για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισαν να κινητοποιηθούν πανελλαδικά, συλλογικά και μαζικά χωρίς να αποκλείουν και την κάθοδό τους στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Την Κυριακή στη Βέροια θα αποφασίσουν εκ νέου και θα οριστικοποιήσουν την μορφή των κινητοποιήσεων. Σε κάθε περίπτωση καλούν τους κτηνοτρόφους σε αγωνιστική ετοιμότητα, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να δώσει λύσεις στα προβλήματα των κτηνοτρόφων και τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν τον αγώνα τους και να δεσμευτούν με συγκεκριμένες προτάσεις».

http://www.agronews.gr/

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση