Άρση της απαγόρευσης λεωφορείων στη Νυμφαία ζητά η Περιφέρεια ΑΜΘ

Άρση της απαγόρευσης λεωφορείων στη Νυμφαία ζητά η Περιφέρεια ΑΜΘ

G7G7YY9Y

Τη δέσμευση ότι θα λυθεί το θέμα της διέλευσης των λεωφορείων από τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας φέρεται να ανέλαβε ο υπουργός μεταφορών κ. Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης.

Όπως τόνισε, η απαγόρευση είναι ακατανόητη, ιδίως όταν το ενδιαφέρον τόσο από Βουλγαρία όσο και από Ρουμανία είναι τεράστιο για τη διέλευση, όπως φάνηκε και στην έκθεση που συμμετείχε η Περιφέρεια στη Ρουμανία.

«Εκεί, ξέρετε, υπήρξε μια εξίσωση κοντά στο στεγνό να καεί και το χλωρό. Κοντά στα φορτηγά βάλαμε και τα λεωφορεία γιατί δεν υπήρχε κάποιος τεχνικός τρόπος. Αυτή είναι η άποψή μου. Δόθηκε εντολή να λυθεί. Και περιμένουμε να λυθεί. Γιατί, με την έλευση των λεωφορείων θα έχουμε μια σειρά οικονομικών εισροών» σημείωσε.

Οικονομική εισροή όμως περιμένει η Περιφέρεια και από τη βίζα των 72 ωρών, η οποία παρόλα αυτά κολλάει σε γραφειοκρατικά προβλήματα, με τελευταίο την ανάγκη προσθήκης  δύο λωρίδων στο τελωνείο των Κήπων για την εξυπηρέτησή της.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλίδης, με την βίζα των 72 ωρών, μπορούμε να εισπράττουμε ετησίως ένα ποσό που θα είναι ίσο και πολύ μεγαλύτερο με τα έσοδα όλου του ΕΣΠΑ και απ’ όλα τα τομεακά.

«Πιέζω προς κάθε κατεύθυνση ν’ ανοίξουμε στις γύρω αγορές, τις αγορές που είναι κοντά μας. Οι Ρουμάνοι έχουν μια τεράστια διάθεση να έρθουν στην πατρίδα μας. Εμείς πρέπει να τους υποδεχθούμε, να γίνουμε όλοι αγγελιοφόροι αυτής της αγοράς, να μην φεύγει ούτε ένα ευρώ, αντίθετα να εισέρχεται» επισήμανε.