Ποια επαγγέλματα είναι τα πιο… γυμνασμένα

Ποια επαγγέλματα είναι τα πιο… γυμνασμένα

GYMNASTIKI 620x320Οι επιστήμονες, όπως μας δείχνουν με τις έρευνες που συνηθίζουν να διεξάγουν, φαίνεται πως ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την υγεία και τη φυσική κατάσταση των εργαζομένων, καθώς κατά καιρούς μελετούν λιγότερο ή περισσότερο παράδοξες συσχετίσεις μεταξύ του επαγγέλματος που κάνει κανείς και του στρες, της ψυχοπάθειας, της παχυσαρκίας και άλλων πολλών.

Τώρα, οι ερευνητές από το Βρετανικό Σύλλογο για την Καρδιά αποφάσισαν να εξερευνήσουν ποια είναι τα πιο «γυμνασμένα» επαγγέλματα. Ναι, καλά διαβάσατε. Αλλά, τα αποτελέσματα της μελέτης θα σας ξαφνιάσουν…

Στη νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν συνολικά 2.000 επαγγελματίες από κάθε λογής τομέα.

Στην κορυφή λοιπόν της λίστας με τους πιο γυμνασμένους, βρίσκονται οι μηχανικοί αυτοκινήτων, καθώς οι περισσότεροι δήλωσαν πως γυμνάζονται περίπου τέσσερις φορές την εβδομάδα! Στην πρώτη δεκάδα συγκαταλέγονται επίσης και όσοι απασχολούνται με τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Οι γιατροί και όσοι εργάζονται στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων γυμνάζονται περίπου τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και οικοδόμοι γυμνάζονται τρεις με τέσσερις φορές εβδομαδιαίως.

Μια παράδοξη διαπίστωση ήταν ότι ακόμη και οι τραπεζίτες ή όσοι απασχολούνται στις Τεχνολογίες Πληροφοριών – άτομα που η δουλειά τους απαιτεί πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή – καταφέρνουν να παραμείνουν σε καλή φυσική κατάσταση, καθώς οι περισσότεροι γυμνάζονται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Οι συμμετέχοντες που γυμνάζονται συστηματικά δήλωσαν πως το κάνουν για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, για να παραμείνουν υγιείς ή για να χάσουν βάρος.

Εγώ για να σας πω τη γνώμη μου, πίστευα ότι ανάμεσα σε αυτά τα επαγγέλματα θα ήταν οι γυμναστές, τα μοντέλα, οι ηθοποιοί ή οι τραγουδιστές, και εν γένει άτομα του θεάματος ή εκείνοι που η δουλειά τους προϋποθέτει μια άλφα φυσική κατάσταση. Έπειτα, το ξανασκέφτηκα το πράγμα, και θυμήθηκα που 12 χρόνια στο σχολείο πρέπει να πέτυχα το πολύ έναν γυμναστή που να μην ήταν χοντρός και να τρώει τυρόπιτες, όπως επίσης σκέφτηκα ότι τα μοντέλα και τα άτομα της showbiz δεν γυμνάζονται συχνά, απλώς κάνουν εξαντλητικές δίαιτες.

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση