Ρεσιτάλ Πιάνου Ηλία Φουλίδη στην Αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής

Ρεσιτάλ Πιάνου Ηλία Φουλίδη στην Αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής

1231232343434324Ένα μοναδικό Ρεσιτάλ Πιάνου θα πραγματοποιήσει ο διακεκριμένος σολίστας Ηλίας Φουλίδης την Παρασκευή 24/04/2015 στις 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής σε έργα J. S. Bach - F. Bysoni, L. VanBeethoven, R. Schumannκαι S. Rachmaninoff. Την εκδήλωση οργανώνει το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής με τη στήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΗΛΙΑ ΦΟΥΛΙΔΗ

Ο Ηλίας Φουλίδης ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης με την κ.Βιολέτα Γρηγοριάδου και την γνωστή πιανίστρια κ.Μερώπη Κολλάρου (2003, Πτυχίο πιάνου με διάκριση).

Μία υποτροφία του Μουσικού Συλλόγου "Gina Backhauer" με την ευγενική χορηγία της κ.Θέκλας Μαρινίδου, του έδωσε την δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο της Μόσχας "Tchaikovsky" με διεθνώς αναγνωρισμένους μουσικούς όπως τη Vera Gornostaeva και τον Maxim Philippov, λαμβάνοντας τη μουσική παράδοση του φημισμένου πιανίστα και καθηγητή Heinrich Neuhaus (2003-2008, Concert performer, Chamber ensemble artist, Accompanist, Teacher of a piano, με διάκριση).

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές ως σολίστ στο Πανεπιστήμιο "Anton Bruckner" στο Λίντς της Αυστρίας υπό τη διδασκαλία του διάσημου ρωσοιταλού πιανίστα Oleg Marshev (2011-2013, Master of Art με διάκριση).

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ανωτάτου επιπέδου από διάσημους σολίστες, όπως οι Atanasov, Ovchinnikov, Γιάννα και Κατερίνα Πολυζωίδου, Rostropovich.

Το 2011 έλαβε μέρος στην πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση Ιταλών συνθετών "Francesco Sangalli" και "Adolfo Fumagalli" στην Ιταλία.

Έχει δώσει ρεσιτάλ σε χώρες όπως Ελλάδα, Αυστρία, Τσεχία, Ρωσία και Ιταλία.

Το 2014 πήρε το 4ο βραβείο στον 17 Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου "Mauro Paolo Monopoli Prize" στην Ιταλία.

Το 2015 πήρε ειδικό βραβείο ως καλύτερος Έλληνας διαγωνιζόμενος στον 7 Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του "Γιώργου Θυμή".

foylidi