Pepita’s: χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ. Όταν η καλαισθησία συναντά την αγάπη για δημιουργία

Pepita’s: χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ. Όταν η καλαισθησία συναντά την αγάπη για δημιουργία

2323323232323232

Ένα καλαίσθητο χώρο, ένα μικρό κουκλίστικο μαγαζάκι γεμάτο χειροποίητες δημιουργίες στο οποίο μας υποδέχτηκε έχει δημιουργήσει η κα. ΠεπίταΚαρκατσέλη, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης Pepita’sHandmade. Όλα στο χώρο, από τα παιχνιδιάρικα καπέλα-προθήκες για τα χειροποίητα κολιέ, η ρετρό γραφομηχανή που προβάλει επίσης κοσμήματα, η όλη διαρρύθμιση και το design του χώρου και φυσικά οι ίδιες οι δημιουργίες της κας. Καρκατσέλη μαρτυρούν την μοναδική της αισθητική και αγάπη δημιουργία.

Και η αγάπη για δημιουργία και η ανησυχία του πνεύματος είναι αυτά που θεμελίωσαν το κατάστημα που λειτουργεί εδώ και ένα περίπου χρόνο, όταν η κα. Καρκατσέλη από διευθύντρια της ΕΡΑ Κομοτηνής, μετά το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και 28 χρόνια δουλειάς βρέθηκε , όπως και όλοι οι συνάδελφοι της, χωρίς δουλειά.

Από διευθύντρια στην ΕΡΑ, ιδιοκτήτρια μαγαζιού

« Ήταν φθινόπωρο πέρυσι, περίπου τέτοιο καιρό που το αποφάσισα. Με δεδομένο ότι εγώ πάντα έπλεκα και έκανα κοσμήματα για φίλους και γνωστούς, σκέφτηκα να ξεκινήσω με τα πλεκτά. Δηλαδή να πλέκω σκουφιά, κασκόλ, λαιμούς, εσάρπες και να βρω ένα μικρό χώρο για να μπορώ να διαθέτω αυτά που κάνω, διότι στην αρχή δεν μπορούσα να κάνω και πάρα πολλά πράγματα, δεν είχα σκεφτεί και τι απαιτήσεις μπορεί να έχει ένα μαγαζί, έτσι λοιπόν έφτιαξα λίγα πλεκτά, έφτιαξα κολιέ, ότι μπορούσα και ότι ήξερα να κάνω και τόλμησα, βρήκα ένα μικρό χώρο και ξεκίνησα» μας διηγείται η ιδιοκτήτρια.

Πράγματι, τα πλεκτά Pepita’sείχαν μεγάλη απήχηση. Ο κόσμος τόσο της πόλης όσο και οι φοιτητές, στήριξαν και αγάπησαν, τα προϊόντα που με τόσο μεράκι και αγάπη δημιουργούνται.  Όμως η κα Πεπίτα δεν είναι από τους ανθρώπους που θα έμεναν απλά στις πλεκτές δημιουργίες! Πέρα από το πλεκτό και το κόσμημα, άρχισε σιγά-σιγά να προσθέτει και άλλα προϊόντα, από άλλους δημιουργούς.

Σε μια προσπάθεια και να στηρίξει και η ίδια τα νέα παιδιά, τους νέους δημιουργούς στο χώρο του χειροποίητου αξεσουάρ και το πάθος να προσφέρει στο κοινό της Κομοτηνής, ότι καινούριο κυκλοφορεί, το Pepita’sHandmade είναι σε μόνιμη αναζήτηση φρέσκων ιδεών, νέων τάσεων και ετοιμάζει συνεχώς νέες εκπλήξεις.

Pepita’sκαι τα ξύλινα παπιγιόν της Καρδίτσας

Στο μοναδικό κατάστημα της κας. Καρκατσέλη, μπορεί κανείς να βρει και τα περιφημα, πλέον, ξύλινα παπιγιόν της Καρδίτσας. Φτιαγμένα στο χέρι, απο μασίφ ξύλα δρυός, μεράντι, καρυδιάς κ.α. σε πλήθος χαράξεων και συνδυασμό χρωμάτων, σε διάφορα μεγέθη και σχήματα με λεπτομέρειες υφάσματος, τα ξύλινα παπιγιόν της 27 WoodenAccessories, έχουν εξελιχτεί σε νέο fashiontrendστη θεσσαλική πόλη και απ’ ότι φαίνεται η νέα αυτή «τρέλα» επεκτείνεται και στην Κομοτηνή. «Είναι 2 νέα παιδιά, το αγόρι από την Αλεξανδρούπολη και η κοπέλα από την Αθήνα. Τους παρουσιάσανε και στον τύπο. Σπουδάσανε βιομηχανικό σχέδιο και αποφασίσανε να ασχοληθούν με αυτό. Είναι πάρα πολύ ωραία τα προϊόντα τους, δεν είναι μόνο παπιγιόν, έχουν και μανικετόκουμπα και κοκαλάκια και καρφίτσες για τα κορίτσια. Πολύ φιλικά παιδιά, είναι νέα παιδιά με όρεξη που θέλουν να πετύχουν . Οπότε ναι τα φέρνω, και μάλιστα από την πρώτη μέρα είχαν ανταπόκριση και επιτυχία».

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση