«Ξενιτεμένη αγάπη». Μια ταινία φτιαγμένη με αγάπη, ξεπερνώντας τα όρια του χρόνου

«Ξενιτεμένη αγάπη». Μια ταινία φτιαγμένη με αγάπη, ξεπερνώντας τα όρια του χρόνου

fewfwerwer

Η ταινία «Ξενιτεμένη αγάπη», η οποία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία και μιλά για τον θυελλώδη, αλλά τελικά τραγικό έρωτα μίας χριστιανής και ενός μουσουλμάνου στην Τένεδο, οι ζωές των οποίων συνταράσσονται και χωρίζουν δρόμους μετά τα γεγονότα του ’55, θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Κομοτηνή την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στις 19.00 στο ξενοδοχείο “Χρήστος και Εύη”.

Η ταινία, μια οικογενειακή υπόθεση που ξεκίνησε ως ιδέα από τη μητέρα ΜουζιένΧασάνογλου, η οποία έγραψε και το σενάριο, με τον σύζυγό της ΤζενγκίςΜποντούρ να την παράγει, την κόρη ΠελίνΜποντούρ, η οποία έχει σπουδάσει κινηματογράφο να τη σκηνοθετεί ενώ ο αδελφός της ΠελίνΤζιχάνΜποντούρ πρωταγωνιστεί.

Η ταινία, η οποία γυρίστηκε εξολοκλήρου με ίδια μέσα, και χωρίς κρατική ενίσχυση από καμία πλευρά των συνόρων παρά μόνο τη στήριξη τοπικών χορηγών, γυρίστηκε στη Μαρώνεια και στην Τένεδο, ενώ έχει ήδη συμμετάσχει σε δύο φεστιβάλ στην Τουρκία και έχει υποβληθεί και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει να προβάλλεται και σε τοπική αίθουσα κινηματογράφου, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν.

Η ταινία μιλά για την ιστορία της Τασούλας και του Μουσταφά, που μεγάλωσαν στην Τένεδο στην ίδια γειτονιά. Η φιλία των παιδικών τους χρόνων στην ενηλικίωσή τους μετατράπηκε σε έρωτα. Λόγω των γεγονότων του 1955, ο ξεριζωμός του ελληνισμού ανάγκασε την Τασούλα να μεταναστεύσει με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Δίνουν λόγο ότι κάποια στιγμή θα ξανασμίξουν και θα ξαναβρεθούν και η Τασούλα αναχωρεί για την Ελλάδα. Μετά από πολλά χρόνια η μοίρα φέρνει κοντά τους δύο ερωτευμένους και ξανασυναντιούνται. Όμως έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή και των δύο. Λόγω ορισμένων γεγονότων ο Μουσταφά αναγκάστηκε να παντρευτεί κάποια άλλη γυναίκα. Μόλις μαθαίνει η Τασούλα αυτό το γεγονός καταστρέφονται τα όνειρά της και καταρρέει συναισθηματικά και ψυχολογικά, ξεκινώντας δύσκολα και λυπημένα χρόνια και για τους δύο.

Φτιαγμένη στην Κομοτηνή με ορίζοντα τον κόσμο

Η ταινία αυτή αποτελεί την εκπλήρωση ενός ονείρου για τον ΤζενγκίζΜποντούρ, παρόλο που όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε κινητήρια δύναμη πίσω από την ταινία ήταν η σύζυγός του ΜουζιένΧασάνογλου.

Κλειδί όμως για να έρθει στο φώς ήταν η κόρη τους, ΠελίνΜποντούρ, η οποία είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει όσα έμαθε στις σπουδές κινηματογράφου που έκανε στην Κωνσταντινούπολη.

Η ταινία αυτή έχει γυριστεί με ελάχιστα μέσα, με τους περισσότερους ηθοποιούς να είναι ερασιτέχνες, όμως αποτελεί ένα αγώνα αγάπης, και για την κα Μποντούρ αποτελεί την πρώτη από τις ταινίες που θέλει να γυρίσει εδώ, στον τόπο της, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει να δουλεύει στη δεύτερη.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι συντελεστές τονίστηκε πως η ταινία αυτή ήταν προϊόν κοινής προσπάθειας τους, από τους κ.κ.  Γιάννη Καλιάνη και ΘανάσηΠανδρευμένο οι οποίοι προσέφεραν τα σπίτια τους στη Μαρώνεια για τα εσωτερικά γυρίσματα, τον κ. Χρήστο Χατζόπουλο, που έντυσε την ταινία με ήχους ανατολίτικους, βυζαντινούς και ρεμπέτικους δίνοντας της ένα αέρα εποχής, αλλά και το Γιάννη Δαρίδη, ο οποίος έκανε πολύ σημαντική δουλειά στο μοντάζ της ταινίας.

Όσο για τους ηθοποιούς, ανάμεσα στους ερασιτέχνες, όπως ο κ. ΣεζέρΚοβαλάκ που ξεκίνησε ως μπούμαν αλλά κατέληξε να παίζει τον αδερφό της Τασούλας,  υπάρχουν και επαγγελματίες ηθοποιοί όπως η κα Νάγια Λέφογλου, η οποία χαρακτήρισε την ταινία ένα κλασσικό ερωτικό δράμα, ένα ταξίδι για τους θεατές τους οποίους θέλουν να φύγουν από την ταινία γεμάτοι εικόνες και συναισθήματα.