13 Κυριακές ανοιχτά τα μαγαζιά στη Ροδόπη. Εκδηλώσεις ετοιμάζει ο Εμπορικός Σύλλογος για τις ανοιχτές Κυριακές Μαΐου και Σεπτεμβρίου

13 Κυριακές ανοιχτά τα μαγαζιά στη Ροδόπη. Εκδηλώσεις ετοιμάζει ο Εμπορικός Σύλλογος για τις ανοιχτές Κυριακές Μαΐου και Σεπτεμβρίου

main

Ακόμα τρείς Κυριακές θα προστεθούν φέτος στις 10 που ήδη ίσχυαν στη Ροδόπη, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος μετά τη συνάντηση που είχε με τους ενδιαφερόμενους φορείς την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου.

Στόχος των επιπλέων Κυριακών αυτών είναι μέσα από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν να υπάρξει προσέλκυση κόσμου από τις γύρω περιοχές ή ακόμα και από τις γύρω χώρες, καθώς και μια προσέγγιση προς τους φοιτητές και τους γονείς τους που θα βρίσκονται το Σεπτέμβριο στην Κομοτηνή για την εγγραφή στο πανεπιστήμιο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, και τελικά αποφασίστηκε να προστεθεί στην απόφαση που ίσχυε για το προηγούμενο έτος, που αφορά στο πόσες Κυριακές πέρα όσων προβλέπει ο νόμος μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα μέχρι 250 τ.μ., άλλες 3 Κυριακές.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τον νόμο τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά για 7 Κυριακές, τις τέσσερις πρώτες των εκπτωτικών περιόδων, την Κυριακή των Βαΐων, και τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων, στις οποίες προστέθηκε η Κυριακή μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με πρόσφατη τροποποίηση του νόμου.

Στην προηγούμενη απόφαση είχαν προστεθεί για τη Ροδόπη οι δύο Κυριακές πριν τις γιορτές του Μπαϊραμιού, και σε αυτές προστίθενται οι άλλες τρείς Κυριακές.

Πρόκειται για τις 31η Μαΐου και τη 13η Σεπτεμβρίου, τις οποίες πρότεινε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής κατά τις οποίος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις οι οποίες αναμένεται να είναι 4ήμερες για την τελευταία Κυριακή του Μαΐου και 2ήμερες εκδηλώσεις για την Κυριακή του Σεπτεμβρίου.

Τέλος η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης πρόσθεσε σε αυτές τις Κυριακές την 30η Αυγούστου, μετά από προσωπική πρόταση του κ. Μέτιου, ο οποίος ανέφερε πως έχουν γίνει συζητήσεις για κάποιες εκδηλώσεις με το Δήμαρχο Κομοτηνής, επιφυλάχθηκε όμως να επεκταθεί μέχρι την οριστικοποίησή των λεπτομερειών.