Εκλέχτηκε στο ΔΣ της ΠΟΕΣΕ ο Α. Βαφειάδης. Οι προτεραιότητες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων

Εκλέχτηκε στο ΔΣ της ΠΟΕΣΕ ο Α. Βαφειάδης. Οι προτεραιότητες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων

vafi1Στο 15μελές Δ.Σ. της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) εκλέχτηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών,

vafi2Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, κατά την Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου στην Αθήνα.

Ο κ. Βαφειάδης ουσιαστικά παίρνει τη σκυτάλη από τον κ. Αργύρη Αργυρόπουλο, ο οποίος τα προηγούμενα 15 χρόνια εκλέγονταν στο ΔΣ, και θα αποτελέσει το μοναδικό αντιπρόσωπο από την περιφέρειά μας, φέρνοντας τα προβλήματα της περιοχής μας στο κέντρο.

Ο κ. Βαφειάδης τόνισε πως το νέο ΔΣ θα έχει να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της εστίασης, η οποία θεωρεί πως είναι από τους πιο αδικημένους κλάδους παρά το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας στον ιδιωτικό τομέα, απασχολώντας γύρω στις 40.000 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα.

vafi3Καμία κυβέρνηση, είτε η προηγούμενη είτε η σημερινή, φαίνεται να το λαμβάνει αυτό υπόψη της, σημειώνει ο κ. Βαφειάδης, όπως φαίνεται από την πρόθεση να ανέβει εκ νέου το ΦΠΑ στην εστίαση, οδηγώντας σε νέα λουκέτα και χαμένες θέσεις εργασίας.

«Εκεί θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε το βάρος μας σαν νέα διοίκηση της ΠΟΕΣΕ, ώστε να μην γίνει πραγματικότητα η αύξηση ΦΠΑ».

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους επαγγελματίες της εστίασης σε Ροδόπη και όλη τη χώρα είναι το κόστος ΑΕΠΙ, τα τιμολόγια της οποίας δεν έχουν πέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, αλλά και τα τιμολόγια συνδρομητικών vafi4υπηρεσιών τηλεόρασης όπως η NOVAκαι η OTETV.

«Δεν μπορεί ένα καφενείο να πληρώνει 250 ευρώ το μήνα στη NOVA για να δείχνει τους αγώνες, είναι υπερβολικά όλα αυτά τα οικονομικά» σημείωσε, τονίζοντας πως πέραν αυτών υπάρχουν και άλλα αιτήματα όσο αφορά τα ασφαλιστικά και τα φορολογικά, τα οποία είναι κοινά προβλήματα όλων των επαγγελματιών.

Ένα όμως αίτημα που επικεντρώνεται ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης είναι το εργόσημο, το οποίο υφίσταται σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους αλλά παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις δεν έχει επεκταθεί.

Αν καθιερωθεί το εργόσημο, αν δηλαδή θα μπορεί ο επαγγελματίας να προαγοράζει εργόσημο για να απασχολεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις άτομα ανάλογα με τις ανάγκες τις επιχείρησης, καταπολεμώντας την ανεργία, τη μαύρη εργασία στο χώρο της εστίασης αλλά και θα αποδώσουν έσοδα στο κράτος.

«Είναι πάγιο αίτημά μας εδώ και χρόνια, στα λόγια ανταποκρίνονται θετικά, στα έργα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά»

Συγχαρητήρια στον Α. Βαφειάδη από το ΕΒΕΡ

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Ανέστη Βαφειάδη – Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης - για την εκλογή του στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ.