Κομοτηνή: Αγιασμός για τη νέα Δικαστική χρονιά

Κομοτηνή: Αγιασμός για τη νέα Δικαστική χρονιά

324354354545

Αγιασμό για τη νέα δικαστική χρονιά πραγματοποίησε στο Δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής, παρουσία δικαστικών, δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου

ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.

 

«Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της γης, και μακάριοι θα είστε εσείς που πεινάτε και διψάτε για τη δικαιοσύνη του Θεού» σημείωσε ο Μητροπολίτης, τονίζοντας πως ο λαός αποθέτει την εμπιστοσύνη του προς αυτούς, και ιδιαίτερα σήμερα, που καλούνται να διακονήσουν σε ένα περιβάλλον που οι άνθρωποι τα χάνουν όλα καθημερινά, σκύβοντας το κεφάλι σε όλες τις δυσκολίες που ζουν και βιώνουν.

«Εκεί όμως που σηκώνουν το κεφάλι, είναι η δικαιοσύνη του Θεού, την οποία εργάζεσθε, και θα πρέπει να το γνωρίζετε και το γνωρίζετε» σημείωσε, τονίζοντας πως σήμερα, όταν αδικείται ένα άνθρωπος λέει «Υπάρχει και Θεός» και το έργο των λειτουργών της Δικαιοσύνης είναι μια συνεργεία του θεού αι των ανθρώπων.

«Μέσα από την καθαρή σας συνείδηση, που είναι η φωνή του θεού μέσα σας, καλείτε εν καθαρώ τω μαρτυρίω της συνειδήσεώς σας να μαρτυρήσετε και να διακονήσετε» σημείωσε, τονίζοντας πως ο λαός και οι άνθρωποι που αδικούνται περιμένουν από αυτούς, και ο Θεός περιμένει αυτοί αν τείνουν το χέρι της συνεργασία τους στο δικό του χέρι και να λειτουργήσουν στο καλό της Πολιτείας αλλά και για το καλό των ανθρώπων.

Συνεργασία για το καλό των πολιτών

Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος Εφετών Θράκης κ. ΧρήστοςΤζανερρίκος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη, ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε δικαστικούς, Δικηγόρους, υπαλλήλους και όσους βοηθούν την απονομή της δικαιοσύνης και συμπράττουν ως λειτουργοί της.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε το ΔΣ και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Κομοτηνή τον στήριξαν με την αγάπη και τη βοήθειά του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.

«Θα προσπαθήσουμε εργαζόμενοι αθόρυβα, να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας για μια δικαιοσύνη η οποία το αξίζει» σημείωσε.

Η φετινή δικαστική χρονιά, τόνισε, ξεπερνά πολύ καλά, παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλους τους τομείς απονομής της δικαιοσύνης.

Παρόλο που από άποψη Δικαστών στην Περιφέρειά μας δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, από πλευράς υπαλλήλων το προσωπικό είναι ελλιπές, μια κατάσταση που θεωρεί πως θα συνεχίσει να επιδεινώνεται όσο βαθαίνει η κρίση.

Κατά τα άλλα οι υποθέσεις πιστεύει πως βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, και θα προσπαθήσουν με τη συνεργασία των Δικηγορικών συλλόγων και των δικαστικών υπαλλήλων να ανταπεξέρθουν στο δύσκολο έργο που τους περιμένει.

Ύστατο αποκούμπι η Δικαιοσύνη

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Ιωάννης Κυριαζής,  αναπληρώνοντας τον πρόεδρο κ. Κυμπαρίδη ο οποίος απουσιάζει στην ολομέλεια των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων που γίνεται στα Καλάβρυτα, ευχήθηκε μια καλή δικαστική χρονιά, υγεία και δύναμη σε όλους και μια αγαστή συνεργασία, ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης.

«Όλοι ξέρετε ότι περνάμε δύσκολες ημέρες, ότι η χώρα μας περνά μια βαθιά, πολύμορφη κρίση» σημείωσε, τονίζοντας πως σε αυτές τις περιπτώσεις η δικαιοσύνη, ως συντεταγμένη λειτουργία θεσμοθετημένη από το Σύνταγμα, είναι η ύστατη καταφυγή και το αποκούμπι του πολίτη που διαβιεί στην πόλη μας.

Έτσι και οι ίδιοι, ως συλλειτουργοί και διάκονοι αυτής της λειτουργίας, οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και με την προσφορά και τη συνεργασία τους να υπηρετήσουν όσο γίνεται καλύτερα τη λειτουργία αυτή, προστατεύοντας τον πολίτη από την αυθαιρεσία των εξουσιών καθώς και τα ατομικά, πολιτικά και εργασιακά του δικαιώματα.

Και ο κ. Κυριαζής σημείωσε τις ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας πως σε κάποιες περιπτώσεις, όπως το ειρηνοδικείο, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα γιατί ο αριθμός των υπαλλήλων έχει συρρικνωθεί σημαντικά, εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι με τη συνεργασία αλλά και τη διεκδίκηση, θα λειτουργήσουν όσο καλύτερα μπορούν, στο μέτρο του δυνατού.

Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης

 

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση