Πρώτη θέση σε διαγωνισμό Ρομποτικής για το 6ο Δημοτικό Κομοτηνής

Πρώτη θέση σε διαγωνισμό Ρομποτικής για το 6ο Δημοτικό Κομοτηνής

8787897897987987

Την πρώτη θέση στον προκριματικό γύρο πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής, με θέμα «We do Scratching- η δική μου πόλη» που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη κατέλαβε η εξαμελής ομάδα μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Στον προκριματικό αυτό γύρο, ανάμεσα σε δεκαέξι ομάδες σχολείων, σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η ομάδα των μαθητών με την κατάληψη της πρώτης θέσης κατόρθωσε να προκριθεί στον τελικό γύρο στην Αθήνα.

O διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, με τη βοήθεια της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο η οποία θα  προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «H δική μου πόλη».

Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, αποτελούμενης από 3 έως 6 μαθητές, πραγματοποιήθηκε από επιτροπή έγκριτων  επιστημόνων με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση, τη λειτουργία της Ομάδας και το σχεδιασμένο video (animation) με το λογισμικό Scratch.  

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση