Δεν είναι στραβός ο γιαλός…

Δεν είναι στραβός ο γιαλός…

20142207 vimatizontas

Είναι αυτός που πήγε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Λευκό Οίκο και τον κατηγόρησαν ότι δεν ήξερε αγγλικά… Προφανώς γιατί ζήλευαν την συνδικαλιστική και πολιτική του δράση. Δυστυχώς και το εκλογικό σώμα δεν του αναγνώρισε τις πολιτικές περγαμηνές που διαθέτει και δεν τον έκανε έναν από τους 300.

Ωστόσο, ο Χρήστος Πρωτόππαπας, ο οποίος συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας χάρη στο ΠΑΣΟΚ και προχθές, μιλώντας σε ραδιόφωνο της Αθήνας, παραλίγο να λύσει το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, μαζί και για πάντα. Αν ήταν υπουργός ίσως και να το πετύχαινε.

Υποστήριξε λοιπόν ότι για δύο λόγους εμφανίζει πρόβλημα το ασφαλιστικό. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί η ανεργία έχει τσακίσει τις εισφορές έχουμε 1 εκατ. 300 χιλ ανέργους και αυτοί δεν πληρώνουν εισφορές, δεύτερον και αυτοί που πρέπει να πληρώσουν δεν έχουν. Εδώ είναι το πραγματικό πρόβλημα.

Όταν δε η δημοσιογράφος, σαν δε ντράπηκε και το αποτόλμησε, τον ρώτησε αν δεν είναι πρόβλημα όταν υπάρχουν ένα εκατομμύριο παραπάνω συνταξιούχοι, αυτός αγέρωχα και σοσιαλιστικά, έδωσε την απάντηση: Και αυτό είναι πρόβλημα αλλά τι θέλετε να μην τους πληρώσουμε τη σύνταξη; Την οποία την κόψαμε τρεις φορές.

Προσέξτε, δεν φταίει το πολιτικό σύστημα, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο κ. Πρωτόπαπας, που ρουσφετολογικά φόρτωσε με υπαλλήλους το δημόσιο, που φαλίρισε τα Ταμεία, που επέτρεψε να βγαίνουν στη σύνταξη από τα 50 και από τα 40, πληρώνοντας συντάξεις με δανεικά λεφτά, που πολλοί έβγαιναν στη σύνταξη και με το εφάπαξ αγόραζαν και διαμέρισμα, που λεηλάτησε τα ταμεία… φταίνε αυτοί που συνεχίζουν να δουλεύουν και δεν έχουν να πληρώσουν… Φταίνε και το 1,3 εκατομμύρια άνεργοι που δεν δουλεύουν και δεν πληρώνουν και αυτοί εισφορές.

Ένα πράγμα φταίει στη χώρα μας, ότι κάθε χώρα έχει τους πολιτικούς και τους ηγέτες που της αξίζουν, γιατί πολύ απλά, οι πολίτες της χώρας τους ψηφίζουν. Φταίει επίσης που δεν εφαρμόστηκε αυτό που υπήρχε στο πρώτο μνημόνιο, να απολυθούν άμεσα 150 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Αλλά, στην Ελλάδα, δεν εφαρμόστηκε πρόγραμμα του ΔΝΤ, ήταν ένα τύποις οικονομικό πρόγραμμα με πολλές πολιτικές παρεμβάσεις από την Γερμανία.

Διαλύθηκε κάθε τι παραγωγικό για να ζήσει κάθε τι μη παραγωγικό. Ψηφίστηκαν ως νόμοι οι μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν βγαίνουν εφαρμοστικές εγκύκλιοι και υπουργικές αποφάσεις. Τους υπέρ τρίτων φόρους που τους καρπώνονταν συντεχνίες και εκλογικοί πελάτες του πολιτικού συστήματος, θα τους καταργήσουμε, αλλά το βάρος θα πέσει σε αυτούς που δεν τους απόλαυσαν ποτέ.

Αλλά, τι άλλο να πεις για ένα κρατικό μόρφωμα που χαρακτηρίζει έναν που κάνει ληστείες τραπεζών αρχιτρομοκράτη και έχει, όπως λένε οι δημοσιογράφοι από πληροφορίες …αρμοδίων, ως δεξί χέρι τον συνεργάτη του …περιβόητου Παλαιοκώστα. Και κανείς δεν αναρωτιέται τι σχέση έχει ένας που δηλώνει επαγγελματίας επαναστάτης με ένα του κοινού εγκλήματος.

Κάποτε, φέρναμε διαιτητές από το εξωτερικό στους αγώνες ντέρμπυ γιατί δεν εμπιστευόμασταν τους δικούς μας. Μετά στήσαμε παράγκες και «λύσαμε» το ζήτημα. Στο ποδόσφαιρο και μετά από πολλά πειράματα, βάλαμε ξένους προπονητές και είδαμε το φως το αληθινό, σε συνδυασμό με την άνοδο του επιπέδου των ελλήνων ποδοσφαιριστών που ξενιτεύτηκαν και ξέφυγαν από την ελληνική ποδοσφαιρική μιζέρια.

Στην πολιτική και μάλιστα για την διακυβέρνηση της χώρας, γιατί δεν δοκιμάζουμε μια παρόμοια λύση; Να εκλέγουμε τους 300, να έχουμε έλληνες υπουργούς, αλλά να προσλαμβάνουμε μάνατζερ από το εξωτερικό για να διοικούν την χώρα. Θα πείτε, αποικιοκρατικό μέτρο. Ναι, αλλά και οι αποικιοκρατία έχει τα καλά της. Δέστε το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έλληνες είναι και αυτοί, αλλά… Όποτε μας εμπιστεύτηκαν την πάτησαν, όταν τα κάνουν όπως ξέρουν, πετυχαίνουν.