Τον Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο τίμησαν στο παρεκκλήσι του Αγίου έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής

Τον Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο τίμησαν στο παρεκκλήσι του Αγίου έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής

dfgdfgerte45

Τον προστάτη τους Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο τίμησαν το πρωί της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου οι αστυνομικοί της Ροδόπης, στην Κομοτηνή, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμων.

Στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολούθησε Αρτοκλασία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Στην ανωτέρω εκδήλωση παρέστησαν Πολιτικές και Τοπικές Αρχές της περιοχής, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, της ένωσης αποστράτων αστυνομικών και λοιπό αστυνομικό προσωπικό, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, καθώς επίσης και πολίτες.

Τις ευχές του δε σε όλους τους αστυνομικούς, οι οποίοι φροντίζουν καθημερινά για την ασφάλεια των κατοίκων όλης της περιοχής έδωσε ο αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ. Γεώργιος Καλαϊτζής.

170 κενές θέσεις αστυνομικών στη Ροδόπη

Η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κα Σταυρούλα Τζατζανά σημείωσε από την πλευρά της ότι η αστυνομία γιορτάζοντας τον προστάτη της ευχήθηκε η δύναμή και η χάρη Αγίου να τους συνοδεύει στο καθήκον τους.

Τόνισε δε πως αυτή τη μέρα η σκέψη όλων των αστυνομικών πηγαίνει στους συναδέλφους τους που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, ευχόμενη να μην θρηνήσουν άλλους νεκρούς.

Τοπικά αλλά και σε εθνικό επίπεδο, σημείωσε, παρόλο που το μεγαλύτερο αίτημα που είχαν όσο αφορά την αποκατάσταση του εκπαιδευτικού ρόλου της σχολής Αστυφυλάκων ικανοποιήθηκε πρόσφατα, δεν παύουν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της αστυνομίας.

Έτσι τόσο στη Ροδόπη όσο και σε όλη τη χώρα, βασικό πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη δύναμης.

Με το νόμο για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας, παρά τις αντιρρήσεις των φορέων των αστυνομικών, καταργήθηκαν περίπου 7 χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις.

Αυτό σε συνδυασμό με τον μνημονιακό όρο για καμία πρόσληψη από την Ελληνική Αστυνομία μέχρι το 2015, και τις πολλές αποχωρήσεις αστυνομικών λόγω συνταξιοδότησης είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών ελλείψεων και κενών, που στη Ροδόπη φτάνουν τα 170.

«Όσο φιλότιμες προσπάθειες και αν καταβάλλουν οι συνάδερφοι μας, δεν μπορούμε να αποδώσουμε έτσι όπως θα έπρεπε και έτσι όπως οφείλει να τις έχει στη διάθεσή του ο Έλληνας πολίτης» σημείωσε.

Πέρα από το ανθρώπινο δυναμικό, υπάρχουν ακόμα θέματα στις υλικοτεχνικές υποδομές, παρόλο που δεν είναι τόσο άσχημα όσο παλαιότερα, με τη διεύθυνση αστυνομίας Ροδόπης να έχει εφοδιαστεί με οχήματα, ενώ συνεχίζουν να έχουν μεγάλα ελλείμματα, τόσο σε οχήματα, όσο και σε υλικό όπως αλεξίσφαιρα.

Μάλιστα ιδιαίτερο πρόβλημα έχει δημιουργήσει η περικοπή των λειτουργικών εξόδων, τα οποία έχουν περικοπεί σημαντικά, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να δυσκολεύονται πολύ να λειτουργήσουν.

Αυτά, πέρα από την μειωμένη ποιότητα απόδοσης υπηρεσιών στον πολίτη, επχυν μειωμένες συνέπειες και στους αστυνομικούς, οι οποίοι επειδή πρέπει να λειτουργήσουν με ελλιπή δύναμη, βλέπουν τα ωράρια εργασίας τους να παραβιάζονται, επιβαρύνοντας το ήδη δύσκολο έργο του Έλληνα αστυνομικού.

«η έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, πέρα από τη δυσλειτουργία των υπηρεσιών, θέτει σε κίνδυνο και τις ζωές των συναδέρφων μας, και πρέπει η πολιτεία να ενσκήψει με ενδιαφέρον σε αυτό το ζήτημα, δεν μπορεί να αφήνει εκτεθειμένους τους Έλληνες αστυνομικούς στον κίνδυνο» σημείωσε τονίζοντας πως πρέπει να τους εφοδιάζει με τα απαραίτητα μέσα ώστε να μειώνεται ο κίνδυνοw για τους αστυνομικούς, και κατ’ επέκταση για τους πολίτες.

Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης