Ενίσχυση ζητούν οι Συνοριοφύλακες του Έβρου. Σε υλικό, οχήματα αλλά και προσωπικό

Ενίσχυση ζητούν οι Συνοριοφύλακες του Έβρου. Σε υλικό, οχήματα αλλά και προσωπικό

newego LARGE t 1101 54093596

Ενίσχυση σε υλικό, οχήματα αλλά και προσωπικό στον Έβρο ζήτησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου Χαράλαμπος Παντελίδης από τον  προϊστάμενο του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α., Υποστράτηγου κ. Νίτσα Γεωργίου στον Έβρο κατά τη διάρκεια πολύωρης συνάντησης στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Φερών.

Από τον Πρόεδρο της Ένωσης τέθηκαν υπόψη του κ. Νίτσα τα πολύ σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης μεταξύ των άλλων συζητήθηκαν:

1. Η συνέχιση της επιχείρησης ασπίδα με την ίδια δύναμη, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματά της καθώς και τα επιμέρους προβλήματα που χρειάζονται άμεσα λύσεις.

2. Η διασφάλιση της κατανομής 25 περιπολικών οχημάτων στον Έβρο τον Μάρτιο. Επίσης ζητήθηκε ο εφοδιασμός των υπηρεσιών μας και με συμβατικά περιπολικά.

3. Η ανάγκη μόνιμης δύναμης στον Έβρο και πως αυτό είναι εφικτό να γίνει με την αύξηση των οργανικών θέσεων στα Τ.Σ.Φ. αλλά και την πρόσληψη νέων Σ/Φ και μάλιστα με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

4. Ένα από τα πάγια προβλήματα που επίσης συζητήθηκε είναι και η ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό των υπηρεσιών της πρώτης γραμμής (αλεξίσφαιρα, θερμικές κάμερες , ασύρματοι κτλ).

Από την πλευρά του κ. Νίτσα φέρεται να υπήρχε μεγάλη διάθεση για ενημέρωση όλων των παραπάνω θεμάτων και όχι μόνο, αλλά και διάθεση για την πραγματική τους επίλυση, στο μέτρο του δυνατού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε στην φυσική ηγεσία την ανάγκη να σκύψει στα σοβαρά προβλήματα και να δώσει άμεσα λύσεις. Η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητά τους, η εργασιακή αξιοπρέπειά μας και η ασφάλεια των συναδέλφων, σημείωσε, εξαρτώνται από αυτό.