Μπλόκο από τα διόδια στην ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας

Μπλόκο από τα διόδια στην ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας

guigioii

Τον καθορισμό και την εξειδίκευση του συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων, αλλά και την εξειδίκευση της εφαρμοστέας πολιτικής διοδίων, που απαιτεί την προηγούμενη έκδοση υπουργικής απόφασης περιμένει το ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει στο διαγωνισμό παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων της, σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πασχάλης Μπουχώρης, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υποδομών & Ανάπτυξης, κ. Σταύρου Καλογιάννη.

Στην επιτολή αναφέρεται η απόφαση του υπουργείου Υποδομών για τη μεταβολή στον σχεδιασμό προκειμένου να επιτευχθεί σύστημα, το οποίο θα πληροί τις απαιτήσεις αναλογικής χρεώσεως των χρηστών του αυτοκινητόδρομου, ενώ τονίζεται πως το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει τις απαραίτητες ενέργειες του υπουργείου  Υποδομών για να τεθούν σε λειτουργία ήδη αδειοδοτημένοι σταθμοί σε σημεία του άξονα, που έχουν προ πολλού ολοκληρωθεί και δοθεί στην χρήση των αυτοκινητιστών.

«Μετά την οριστική διαμόρφωση του εφαρμοστέου συστήματος αναλογικών διοδίων και της πολιτικής διοδίων, το ΤΑΙΠΕΔ δύναται να εκκινήσει άμεσα τον διαγωνισμό για την παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας» αναφέρει ο κ. Μπουχώρης.

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση