Πρωτόγονες εικόνες! 1 στους 10 κατοίκους της ΑΜΘ δεν έχει πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα

Πρωτόγονες εικόνες! 1 στους 10 κατοίκους της ΑΜΘ δεν έχει πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα

P9080606

Χωρίς τηλεοπτικό σήμα άφησε η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή από τις αρχές του Σεπτέμβρη έναν στους δέκα κατοίκους της Περιφέρειας ΑΜΘ, ήτοι το 10% του πληθυσμού, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά το 40% της Περιφέρειας ΑΜΘ βρίσκεται εκτός ψηφιακής κάλυψης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών να έχουν μείνει χωρίς τηλεοπτικό σήμα! Το πρόβλημα που έχει ανακύψει και αφορά πρωτίστως τις ορεινές περιοχές του Έβρου, της Ξάνθης και της Δράμας, απασχόλησε έντονα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενώ είχε προηγηθεί παρέμβαση του ίδιου του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη προς τους αρμόδιους φορείς.

Σε απαντητικό της έγγραφο η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών έκανε γνωστό πως δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Digea η κάλυψη των εν λόγω περιοχών, και ως εκ τούτου δεν πρέπει να γίνει επέκταση του δικτύου κάλυψης μέσω της εγκατάστασης επιπλέον αναμεταδοτών. Η χρηματοδότηση της επέκτασης θα γίνει μέσω του προγράμματος της Ψηφιακής Σύγκλισης με τη διοίκηση της Περιφέρειας να διατηρεί στάση αναμονής, ενώ από πλευράς των μελών της αντιπολίτευσης κατέστη σαφές πως το πρόβλημα πρέπει άμεσα να λυθεί.  

thrakitoday.com