Κατασχέθηκε βοδινό κρέας από την Πολωνία από τον ΕΦΕΤ της ΑΜΘ

Κατασχέθηκε βοδινό κρέας από την Πολωνία από τον ΕΦΕΤ της ΑΜΘ
efet2.mediumΣτην κατάσχεση φορτίου με βοδινό κρέας από την Πολωνία προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και μετά από αξιολόγηση σχετικών πληροφοριών, διαπίστωσε ότι φορτηγό ψυγείο με πολωνικές πινακίδες (WGM 78M3, WZ9431P) μετάφερε νωπά αποστεωμένα κρέατα, συσκευασμένα αναερόβια και σε λευκά χαρτοκιβώτια με πλήρη έλλειψη ενδείξεων, τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη συσκευασία. 
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, έγινε κατάσχεση του φορτίου και, σύμφωνα με τα συνοδευτικά εμπορικά έγγραφα και τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την υπηρεσία, πρόκειται για «φορτίο βόειου κρέατος, καθαρού βάρους 9.934 kg, που είχε φορτωθεί από την πολωνική επιχείρηση «Agra Podlasie Sp.z.o.o., 05-462 Duchnow, ul Gory Warszawskie 25», είχε προορισμό την επιχείρηση «FOTIS KATSAKIS & S.I.A. AE-AVATO» και μεταφέρθηκε με την μεταφορική εταιρεία «Kampol-Lux Sp.z.o.o., Ul. Plac Pilsudskiego 5, 05-500 Piaseczno».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το εν λόγω φορτίο βόειου κρέατος κρίθηκε ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και εγκρίθηκε η χρήση του για μεταποίηση προς παραγωγή ζωοτροφών.