Με εθελοντική αιμοδοσία επέλεξε να ξεκινήσει τα Γρατίναια 2014 ο Σύλλογος Γρατινής «Ο Γρατίνος»

Με εθελοντική αιμοδοσία επέλεξε να ξεκινήσει τα Γρατίναια 2014 ο Σύλλογος Γρατινής «Ο Γρατίνος»

343435455

Με αιμοδοσία ξεκίνησαν τα Γρατίναια 2014 από το Πολιτιστικό Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Γρατινής «Ο Γρατίνος» την Κυριακή 20 Ιουλίου

στο παλιό Δημοτικό σχολείο της Γρατινής, δίνοντας μια διαφορετική νότα στις γιορτές αυτές, που θα κορυφωθούν το Σάββατο.

 

Ο σύλλογος αποφάσισε φέτος να εντάξει στις πολιτιστικές του δραστηριότητες και την αιμοδοσία, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα θετικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών κ. Κώστα Δημητρακόπουλου αφού θεωρεί πως αν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι στις εκδηλώσεις που κάνουν όλη τη διάρκεια του χρόνου εντάξουν και μια αιμοδοσία θα μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα της παροχής εθελοντικού αίματος.

«Είναι η πρώτη φορά φέτος που γίνεται, πάμε καλά και πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα πηγαίνουμε καλύτερα και απ’ ότι έχουμε μιλήσει θα γίνει θεσμός αυτό και θα έχουμε κάθε χρόνο εθελοντική αιμοδοσία στις εκδηλώσεις αυτές της Γρατινής»

Μάλιστα ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως πλέον είναι πάρα πολλοί οι σύλλογοι που ζητούν να εντάξουν στις εκδηλώσεις τους εθελοντικές αιμοδοσίες, για αυτό και  σε συνεννόηση με τον σταθμό της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής κάνουν ότι μπορούν ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες, βλέποντας ότι οι δυνατότητες περιορίζονται μόνο από την έλλειψη προσωπικού στο τμήμα της αιμοδοσίας.

«Υπάρχουν τόσοι σύλλογοι που ζητούν να κάνουν αιμοδοσία αλλά λόγω του ότι το προσωπικό της αιμοδοσίας είναι λίγο δεν μπορούμε να καλύψουμε τελικά όλες αυτές τις αιτήσεις. Στην περιοχή μας όσο πάει και όλη την Θράκη αυξάνεται η ευαισθησία του κόσμου και οι εθελοντές συνέχεια είναι όλο και περισσότεροι και μάλιστα νέοι, αυτό είναι το ζητούμενο»

Τέλος ο κ. Δημητρακόπουλος απεύθυνε έκκληση προς όλους τους ευαίσθητους πολίτες της Κομοτηνής να πηγαίνουν στο νοσοκομείο και να δίνουν αίμα γιατί και το καλοκαίρι υπάρχουν συνεχείς ανάγκες, οπότε πριν πάνε διακοπές και όταν γυρίσουν ας πάνε να δώσουν και μια φιάλη αίμα να βοηθήσουν κάποιον συνάνθρωπο.