Μεγάλες καταστροφές στη Μελέτη. Ο ανεμοστρόβιλος πήρε σκεπές και έριξε τοίχους του οικισμού

Μεγάλες καταστροφές στη Μελέτη. Ο ανεμοστρόβιλος πήρε σκεπές και έριξε τοίχους του οικισμού

897987987ouio

Μετράν πληγές οι κάτοικοι της Μελέτης, μετά τον ανεμοστρόβιλο ο οποίο χτύπησε τον οικισμό προκαλώντας σημαντικές καταστροφές

879799iouoiuoσε σπίτια και αυλές και κόβοντας την παροχή ρεύματος.

Ευτυχώς ο ανεμοστρόβιλος στο πέρασμά του από το οικισμό τραυμάτισε μόνο ένα κάτοικο, τον καφετζή του οικισμού, ο οποίο βρίσκονταν επάνω στο μηχανάκι του.

Ο κ. ΑμέτΦεριδούν, τη στιγμή που χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος, παρασύρθηκε από τον ισχυρό αέρα, χτυπώντας πάνω σε ένα τοίχο.

Ευτυχώς κράτησε την ψυχραιμία του και κρατήθηκε από ένα στύλο της ΔΕΗ, ώστε να μην παρασυρθεί από τον ισχυρό αέρα.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, και επέστρεψε στον οικισμό, για να υποστεί όμως ακόμα ένα σοκ, αφού τόσο το σπίτι όσο και η αποθήκη του είχαν πληγεί από τον άνεμο, που πήρε και μεγάλο κομμάτι της στέγης.

Καταγραφή στον Οικισμό

Το πρωί της Παρασκευής στον οικισμό βρέθηκαν αρκετά 98080oiopipoipoσυνεργεία στην περιοχή για την επιδιόρθωση των ζημιών στα καλώδια του ρεύματος για να είναι δυνατή η αποκατάσταση της παροχής στον οικισμό, ενώ από συνεργεία της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Δήμου Κομοτηνής και της Διεύθυνσης Πρόνοιας έγινε και η καταγραφή των ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων.

Μαζί με τα συνεργεία βρέθηκαν στη Μελέτη τόσο ο Αντιδήμαρχος κ.  όσο και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Νίκος Τσαλικίδης, υπεύθυνος για την Πολιτική προστασία στη Ροδόπη, που τόνισε πως σύμφωνα με τις μαρτυρίες το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα σφοδρό και οι ζημιές καταστροφικές, κυρίως σε κεραμοσκεπές και μαντρότοιχους.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ανταποκρίθηκαν άμεσα, με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας να συντονίζει τις προσπάθειες όλων των υπηρεσιών ώστε το συντομότερο δυνατό να γίνει η σχετική καταγραφή και να υποβληθεί το αίτημα για τις αποζημιώσεις των πληγέντων.

kjljlkj8979Όπως σημείωσε ο κ. Τσαλικίδης, τα συνεργία έκανα επιτόπου την καταγραφή ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος, μεταβαίνοντας στο κέντρο, ώστε να γίνει επιτόπου καταγραφή και να γνωμοδοτήσουν οι αρμόδιοι μηχανικοί.

Τέλος επισήμανε πως οι αποζημιώσεις προβλέπονται για έντονα καιρικά φαινόμενα, οπότε ο συνδυασμός των καιρικών φαινομένων θα συμπεριληφθεί στο αίτημα της περιφέρειας προς το Υπουργείο ώστε αν προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ

Τον οικισμό επισκέφτηκε και αντιπροσωπεία του ΣΎΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Χαρίτου και Απόστολο Κουτάβα, που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς αυτούς, τονίζοντας πως η πολιτεία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την επόμενη ημέρα,  αποκαθιστώντας ταχύτατα τα δίκτυα που έχουν κοπεί, αλλά και δίνοντας αμέσως το έκτακτο επίδομα άμεσων βιοτικών αναγκών λόγω φυσικών καταστροφών από το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών .

Παράλληλα τόνισαν πως θα πρέπει να γίνει άμεσα αντικειμενική καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν τόσο μέσα στον οικισμό όσο και στη φυτική παραγωγή, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς των ΠΣΕΑ και του ΕΛΓΑ ώστε να διαμορφωθεί και να υποβληθεί πρόγραμμα για την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών.

Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση