Ένδεκα παραλίες στη Ροδόπη ελέγχτηκαν και βρέθηκαν πενατκάθαρες

Πεντακάθαρα βρήκε τα νερά στο 93% των ελληνικών παραλιών, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΕΕ για την ποιότητα των νερών. Η χώρα μας έρχεται τέταρτη στην κατάταξη, πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 78%. Στη Ροδόπη ελέγχτηκαν 11 συνολικά παραλίες, οι Παραλίες : ακτή Μέσης, έναντι Αλσυλλίου, Αρωγής, Αρωγής-βρύση Δασαρχείου, Φανάρι –Κάμπινγκ Φαναρίου, Φανάρι Κοινωτική πλάζ, Φανάρι -ΚΑΟΑ μέσον Ακτής, Ίμερος -Τουριστικό περίπτερο, κάβος Φαναρίου- Καραβοτσάκι, Παραλία Προσκυνητών -Αλκυών, Πλατανίτης, Πλατανίτης HotelMaron.

23-5-2013-paraliaΠεντακάθαρα βρήκε τα νερά στο 93% των ελληνικών παραλιών, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΕΕ για την ποιότητα των νερών. Η χώρα μας έρχεται τέταρτη στην κατάταξη, πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 78%.

Στη Ροδόπη ελέγχτηκαν 11 συνολικά παραλίες, οι Παραλίες : ακτή Μέσης, έναντι Αλσυλλίου, Αρωγής, Αρωγής-βρύση Δασαρχείου, Φανάρι –Κάμπινγκ Φαναρίου, Φανάρι Κοινωτική πλάζ, Φανάρι -ΚΑΟΑ μέσον Ακτής, Ίμερος -Τουριστικό περίπτερο, κάβος Φαναρίου- Καραβοτσάκι, Παραλία Προσκυνητών -Αλκυών, Πλατανίτης, Πλατανίτης HotelMaron.

Καλύτερες επιδόσεις από τη χώρα μας στην καθαρότητα των νερών για κολύμβηση είχαν η Κύπρος, το Λουξεμβούργο και η Μάλτα.

Η έρευνα συγκέντρωσε στοιχεία για 2.155 παραλίες της χώρας μας κατά τη διάρκεια του 2012 και βρέθηκε ότι στο 93,4% τα νερά ήταν άριστης ποιότητας από την άποψη της καθαρότητας.

Σημειώνεται ότι η εικόνα εμφανίζεται ελαφρώς επιδεινωμένη σε σχέση με το 2011 και συγκεκριμένα κατά 1,3%.

Η έρευνα καταγράφει και την ποιότητα των νερών των λιμνών στη χώρα μας. Όπως διαπιστώθηκε μόνο 33,3% ήταν άριστης ποιότητας, με την κατάσταση και στην περίπτωση αυτή να εμφανίζεται επιδεινωμένη σε σχέση με το 2011.

Σύμφωνα με την έρευνα πάνω από τον μέσο όρο όσον αφορά την ποιότητα του θαλασσινού νερού ήταν η Γερμανία με 88%, η Πορτογαλία με 87%, η Ιταλία με 85%, η Φινλανδία 83% και η Ισπανία με 83% επίσης.

Η Κροατία - "φρέσκος" τουριστικός προορισμός - έχει ποσοστό 95%.

Κάτω από τα ευρωπαϊκά στάνταρ κατατάσσονται το Βέλγιο, η Βρετανία και η Ολλανδία.

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση