Μάγοι της ρομποτικής στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

Την 3η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής FirstLegoLeague που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 8-9/3/2014 στον καταπληκτικό και φιλόξενο χώρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών Noesis στη Θεσσαλονίκη κατέκτησε η ομάδα Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής,

13-3-2014-robotiki 1gymnasiΤην 3η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής First Lego League που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 8-9/3/2014 στον καταπληκτικό και φιλόξενο χώρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών Noesis στη Θεσσαλονίκη κατέκτησε η ομάδα Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής,

 

 

 

RoboTrainers, παίρνοντας το εισιτήριο συμμετοχής στο πανευρωπαϊκό  πρωτάθλημα First Lego League που θα γίνει στις 28-31/5/2014 στη Pamplona της Ισπανίας στο οποίο συμμετέχουν 90 ομάδες από 70 χώρες από όλο τον κόσμο (www.flloec2014).

Μάλιστα η ομάδα διακρίθηκε ιδιαίτερα στην κατηγορία του Μηχανικού Σχεδιασμού  Ρομπότ, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 31 ομάδες από Δημόσια, Ιδιωτικά σχολεία της χώρας και άλλους φορείς. Την πρώτη θέση πήρε η ομάδα RoboRockers  του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τη δεύτερη θέση η ομάδα RobotMasters του Ελληνογαλλικού Κολλεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ.

Ο διαγωνισμός γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό σωματείο eduAct. Στον υπόλοιπο κόσμο γίνεται από το 1999 σε πάνω από 70 χώρες.

Την ομάδα αποτελούν οι: Αργυρίου Ελεονoρα, Αρμεντζίδου Παναγιώτα, Γιαγτζόγλου Αθηνά, Γκαγκά Λία, ΓρηγορόπουλοςΑναστάσης, Δημητριάδης Ζαχαρίας, ΙμπράμΑϊσενούρ, Καβούνης Θανάσης, Κεκέ Αμέτ Μουσταφά, Μπαλίδης Στέλιος, Οργιανέλης Ηλίας, Φωτιάδης Ανδρέας και τους προπονεί η Φωτιάδου Γλυκερία καθηγήτρια πληροφορικής του σχολείου.

Το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής στο FLL Greece

H Ομάδα ρομποτικής δημιουργήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στο σχολείο με την αγορά ενός πακέτουLegoMindstorms nxt2.0 με χρήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Στη συνέχεια υπέβαλλαν πρόταση στη γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στα πλαίσια του προγράμματος «Μαθητές εν Δράση» για την χρηματοδότηση αγοράς 4 LegoMindstorms ev3 η οποία και εγκρίθηκε. Τα τέσσερα νέα πακέτα αγοράστηκαν το Σεπτέμβριο του 2013.

Το Νοέμβριο του 2013 ενημερώθηκαν για τον διαγωνισμό FirstLegoLeague, στον οποίο αποφάσισαν να συμμετέχουν γιατί η εμπειρία του διαγωνισμού το εξωτερικό έχει επιδείξει τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκόμιζαν οι μαθητές από μία συμμετοχή, όπως και έγινε.

Η ομάδα παρέλαβε το «χαλί» των αποστολών στις 26 Δεκεμβρίου και από τότε άρχισε μια εντατική δουλειά 2 μηνών για την προετοιμασία, κάτι που κατάφεραν παρά το συμπιεσμένο χρονικό διάστημαμε συναντήσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή 11:00-14:00, που πάντα επεκτεινόταν και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη μετά το σχολείο.

Πολεμώντας το σεισμό

Το FIRST® LEGO® League (FLL) είναι ένας διαγωνισμός ρομποτικής σε διασκεδαστική ατμόσφαιρα με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με την επιστήμη και την τεχνολογία.