Έτοιμοι να μπουν στο εμπόριο οι Καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης

Έτοιμοι να μπουν στο εμπόριο οι Καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης

gy987y9709

Έτοιμοι να ενεργοποιήσουν την εταιρεία Καπνά Μπασμά Θράκης φέρονται οι Καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης, η οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από την 1η Ιανουαρίου 2015 και θα αναλάβει το εμπόριο των καπνών των παραγωγών της Ροδόπης.

Με αυτό τον τρόπο θα παρακάμψουν τόσο τη συνεταιριστική ΣΕΚΕ της Ξάνθης, όσο και τους άλλους εμπόρους καπνού, διαθέτοντας την παραγωγή τους απευθείας στη διεθνή αγορά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των καπνοπαραγωγών στην εφημερίδα Agrenda η επιχείρηση θα έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 200-300 χιλ. ευρώ, ενώ ο Συνεταιρισμός προχωρά και στην απόκτηση των αποθηκευτικών χώρων, όπου θα συγκεντρώνει την παραγωγή για την πρώτη επεξεργασία, με τους Δήμους Ιάσμου και Αρριαννών, να φέρονται να απαντούν θετικά, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου δήλωσε  στην Agrendaότι ο δήμος Κομοτηνής απάντησε αρνητικά.

Όσο για τις εξαγωγές, έχουν γίνει επαφές της διοίκησης, μέσω συμμετοχής του σε διεθνείς εκθέσεις, με πελάτες που ενδιαφέρονται για τον μπασμά της Κομοτηνής, από τη Γερμανία, όσο και από τη Σαουδική Αραβία.