Αλλάζουν ξανά οι κανόνες για τα περίπτερα στην Κομοτηνή

Αλλάζουν ξανά οι κανόνες για τα περίπτερα στην Κομοτηνή

hofhorhotigrt5

Αλλαγή εκ νέου της Κανονιστικής απόφασης του Δήμου Κομοτηνής για τα περίπτερα αποφάσισε να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κομοτηνής κατά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου.

Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα περίπτερα, καθώς και το γεγονός ότι οι ανάγκες των περιπτεριούχων ήταν μεγαλύτερες απ’ αυτές που καθόριζε η κανονιστική απόφαση, δημιουργήθηκε στο Δήμο Κομοτηνής με εντολή του Δημάρχου κ. Γιώργου Πετρίδη μια ομάδα εργασίας για να εισηγηθεί βασικές τροποποιήσεις του υφιστάμενου κανονισμού.

Έτσι ορίζονται πλέον μέγιστες διαστάσεις που θα καταλαμβάνει το περίπτερο, οι οποίες θα είναι συμπεριλαμβανομένου του οικίσκου καθώς και του χώρου διέλευσης των εξυπηρετούμενων πολιτών για τα περίπτερα χωρίς Τύπο 12 τ.μ. και τα περίπτερα που έχουν Τύπο 20 τ.μ.

Ο συνολικός αυτός χώρος θα παραχωρείται με τη βασική προϋπόθεση ότι το επιτρέπουν ειδικές συνθήκες του συγκεκριμένου περιπτέρου, όπως το μέγεθος του πεζοδρομίου, ο ποδηλατόδρομος κ.α., κάτι που θα αξιολογείται από την Τεχνική Υπηρεσία.

Ο κάθε περιπτεριούχος θα προσκομίζει τοπογραφικό διάγραμμα και κάτοψη του οικίσκου του περιπτέρου, όπου θα εμφανίζει η ανάπτυξη των λειτουργικών στοιχείων, θα κατατίθεται, θα εγκρίνεται από την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να εκδοθεί η άδεια για το 2015.