Η κάθοδος των Βουλγάρων

Γερά στο παιχνίδι του τουρισμού, τόσο ως πελάτες όσο και ως επιχειρηματίες φαίνεται ότι μπαίνουν οι Βούλγαροι, αφού το άνοιγμα του κάθετου άξονα δημιούργησε ευκαιρίες τις οποίες φαίνεται ότι είναι πρόθυμοι να εκμεταλλευτούν.

18-3-2014-marwneiaΓερά στο παιχνίδι του τουρισμού, τόσο ως πελάτες όσο και ως επιχειρηματίες φαίνεται ότι μπαίνουν οι Βούλγαροι, αφού το άνοιγμα του κάθετου άξονα δημιούργησε ευκαιρίες τις οποίες φαίνεται ότι είναι πρόθυμοι να εκμεταλλευτούν.

 

 

 

Ήδη στην περιοχή της Μαρώνειας έχουν αγοραστεί ή ενοικιαστεί ξενοδοχεία από Βούλγαρους επιχειρηματίες για να λειτουργήσουν φέτος το καλοκαίρι φιλοξενώντας ομοεθνείς τους τουρίστες, ενώ τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο Φανάρι, το οποίο είδε και πέρυσι μια φθινοπωρινή άνθιση στον αριθμό Βούλγαρων τουριστών με το άνοιγμα του κάθετου άξονα.

Ήδη τα δωμάτια και τα Ξενοδοχεία στο Φανάρι φέρονται να έχουν κλείσει για μεγάλο μέρος του καλοκαιριού, ενώ φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον και για τα μπαράκια της παραλίας, τα οποία αναμένεται να δημοπρατηθούν σύντομα.

Όλα καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των τουριστών στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης, που ίσως αρχίσει να έχει «διαρροή» τουρισμού γιατί πολύ απλά δεν έχει τις διαθέσιμες εγκαταστάσεις για να τους φιλοξενήσει.