Την Πέμπτη Ξεκινά η 19η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών

Την Πέμπτη Ξεκινά η 19η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών

43543543

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου η 19η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών, η λειτουργία της οποίας θα διαρκέσει έως και τις 14 Σεπτεμβρίου.  Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο Φερών και παράλληλα στην πολυχρηστική αίθουσα του δημοτικού καταστήματος, ενώ οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φερών.

 

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι προγραμματισμένα για την Πέμπτη στις 8:30 το βράδυ και έχουν προσκληθεί να χαιρετήσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Έβρου, τρεις από τους οποίους είναι και μέλη της κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Κωνσταντίνος Σκιαδάς. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ακόμη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και ο κ. Γκότσης.

ptsnjdekf-480x331Γενικότερος στόχος της Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης παραμένει η προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, η προβολή των αγροτικών επιχειρήσεων, η ανάδειξη των περιφερειακών αγροτικών συνεταιρισμών, καθώς και η ανάπτυξη του αγροτουρισμού. Στο πλαίσιο της θα εκτεθούν γεωργικά μηχανήματα και εφόδια και θα συμμετάσχουν επιχειρήσεις του αγροκτηνοτροφικού κλάδου, καθώς επίσης και  πολιτιστικοί ή κοινωνικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, ιδιαίτερη προβολή θα έχουν κλάδοι όπως η Κτηνοτροφία, η Σαλιγκαροτροφία, η Μελισσοκομία και η Αμπελουργία.

Και φέτος, όπως και στις άλλες διοργανώσεις, η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών εμπλουτίζεται με ενημερωτικές εκδηλώσεις και ειδικότερα, με ημερίδα την Πέμπτη, με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, ώρα έναρξης 18:30, ενώ την Παρασκευή θα διεξαχθεί η δεύτερη ημερίδα, επίσης στις 18:30 και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με την επίκαιρη θεματολογία σχετικά με τις Ομάδες Παραγωγών, οργάνωση-προοπτικές-θεσμικό πλαίσιο.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο φετινός διαγωνισμός στο πλαίσιο της Έκθεσης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ και η εκδήλωση θα αφορά στον διαγωνισμό-βράβευση Κολοκυθιού, Καρπουζιού και Πεπονιού (χρυσή κεφαλή).

H Πανέβρια Αγροτική Έκθεση είναι ένας ετήσιος θεσμός που ξεκίνησε το 1996 και διεξάγεται παράλληλα με την εμποροπανήγυρη Φερών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Φερών και Πρωτογενούς Τομές του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Νικόλαο Γκότση, στη φετινή διοργάνωση θα είναι εμφανή και μετρήσιμα τα αποτελέσματα από την συνεργασία που συνήφθη και ξεκίνησε με γνωστή βουλγάρικη εταιρεία για μεταφορά ντόπιων προϊόντων στην αγορά της γειτονική χώρας, ενώ οι διοργανωτές επιθυμούν να συνδέσουν την διοργάνωση με ευχάριστες εξελίξεις στο μείζων θέμα της ανέγερσης σφαγείου στην δημοτική ενότητα Φερών.

ekajkl

 

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση