Ξεκίνησαν από την ΤΙΕΔΑ οι διαδικασίες για την Γιορτή Κρασιού Αλεξανδρούπολης

Ξεκίνησαν από την ΤΙΕΔΑ οι διαδικασίες για την Γιορτή Κρασιού Αλεξανδρούπολης

098908980980989080890Η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης (Τ.Ι.Ε.Δ.Α.) έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την διοργάνωση της «Γιορτής Κρασιού Αλεξανδρούπολης», η οποία θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα 31 Ιουλίου - 9 Αυγούστου 2015 στο «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής».

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λειτουργίας της, επιλέχτηκε με γνώμονα την αξιόπιστη καταγραφή των επιθυμιών των επισκεπτών (Αλεξανδρουπολιτών, Εβριτών, Θρακών, Αλλοδαπών) οι οποίοι σε έρευνα που διεξήχθη, το πρότειναν συνδυάζοντας τις διακοπές τους με μια αξιοπρεπή, φτηνή και πολυφωνική ψυχαγωγία. Η επιλογή που έγινε πηγάζει και από την αναγκαιότητα και υποχρέωση, η Τ.Ι.Ε.Δ.Α. ως ανώνυμη εταιρία να είναι βιώσιμη, για να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.

Η επανεθεσμοθέτηση της «Γιορτής Κρασιού» τα τελευταία δύο χρόνια έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην ανάδειξη της Αλεξανδρούπολης ως τουριστικού προορισμού.

Γεγονός που απολαμβάνουν και οι επιχειρήσεις εστίασης – αναψυχής – διαμονής της πόλης, αφού η διάχυση της κατανάλωσης υπηρεσιών γίνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στο τουριστικό κύκλωμά της. Μονοπωλιακές καταστάσεις δεν ωφελούν την οικονομία της αγοράς και την τοπική επιχειρηματικότητα.

Ο σχεδιασμός της φετινής «Γιορτής Κρασιού» περιλαμβάνει ανοιχτές και νόμιμες διαδικασίες προμήθειας τροφίμων και ποτών, συμμετοχή τοπικών συλλόγων ευρέος φάσματος, πολυποίκιλο ελκυστικό μουσικό - καλλιτεχνικό πρόγραμμα και όλους εκείνους τους όρους που θα την εξελίξουν σταδιακά σ' έναν υπερτοπικό θεσμό πολιτιστικής - τουριστικής ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ ΑΕ
Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης

Πηγή: http://www.alexpolisonline.com/2015/05/blog-post_48.html#ixzz3ZNVZEwtM 
Alexandroupoli Online