Σύσκεψη στο Υπ. Οικονομικών για το παρεμπόριο από τη Βουλγαρία

Σύσκεψη στο Υπ. Οικονομικών για το παρεμπόριο από τη Βουλγαρία
voulgariaΤην Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, κας Βαλαβάνη, σύσκεψη αναφορικά με τα μέτρα για την καταπολέμηση της μη καταβολής Φ.Π.Α σε εισαγόμενα προϊόντα από Βουλγαρία.
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν οι κ.κ. Παπαδιγενόπουλος Κώστας (Δ/ντής Γραφείου της Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών), Βερναδάκης Γεώργιος (Συνεργάτης της Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών), Τριμπόνιας Δημήτρης (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τελωνιακών Υπαλλήλων Ελλάδας), Κρέτσης Θεοδόσιος (Πρόεδρος Τελωνιακών Υπαλλήλων Μακεδονίας) και οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιαννακίδης Ευστάθιος (Ξάνθης), Καΐσας Γεώργιος (Έβρου), Καρά Γιουσούφ Αϊχάν (Ροδόπης), Μουσταφά Μουσταφά (Ροδόπης), Ρίζος Δημήτριος (Έβρου) και Σταμπουλή Αφροδίτη (Σερρών).
Συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης του ζητήματος της μη καταβολής των προβλεπόμενων έμμεσων φόρων σε αγαθά που εισάγονται από τη γειτονική χώρα. Από πλευράς του κ. Γιαννακίδη τέθηκε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της αντιμετώπισης των ελλείψεων και των ανεπαρκειών του μεθοριακού σταθμού του Αγ. Κωνσταντίνου, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Σημειώνεται πως παρά τον ιδιαίτερα αυξημένο όγκο ημερήσιας διέλευσης οχημάτων από τον εν λόγω σταθμό, υπάρχει πλήρης απουσία των αναγκαίων υποδομών και μέσων προκειμένου να διεκπεραιωθεί με τρόπο αποτελεσματικό η ελεγκτική διαδικασία. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σταθμός του Αγ. Κωνσταντίνου έχουν τεθεί από τον κ. Γιαννακίδη και προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε σχετικές συναντήσεις.
Η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των μεθοριακών σταθμών, η επαρκής στελέχωση και η διασφάλιση του εργασιακού περιβάλλοντος του προσωπικού αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των ελεγκτικών διαδικασιών και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.