Με καντάδες από τη χορωδία Εύμολπος γιόρτασε τα γενέθλιά του ο Σύλλογος Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής

Με καντάδες από τη χορωδία Εύμολπος γιόρτασε τα γενέθλιά του ο Σύλλογος Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής

90u0u009

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τα δώδεκα του χρόνια ο ΠολιτιστικόςΣύλλογος περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου, γιορτάζοντας το βράδυ του Σαββάτου τα γενέθλιά του με καντάδες από τη Χορωδία Εύμολπος.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του συλλόγου κα Βιβή Χατζηγεωργίου, πάντα πραγματοποιούσαν τόσο τα γενέθλιά τους όσο και τις καντάδες, φέτος όμως αποφάσισαν να τα συνδυάσουν, με την εκδήλωση να αποκτά ιδιαίτερη αξία από τη συμμετοχή της Χορωδίας Εύμολπος, που ταξίδεψε όλους τους παρευρισκόμενους με τραγούδια τα οποία τραγουδούσαν οι γονείς τους σε μια άλλη εποχή, όμορφη και νοσταλγική.

Ο Σύλλογος, φτάνοντας στην εφηβεία, έχει ξεκινήσει, και λόγω των δύσκολων εποχών, να πραγματοποιεί λιγότερες εκδηλώσεις, αλλά με περισσότερη έμφαση, όπως η ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Φρούριο από τους αρμόδιους που ανέλαβαν την ανάπλαση του τοίχους.

Ο σύλλογος βράβευσε στα πλαίσια της βραδιάς, δίνοντάς της τιμητική πλακέτα και κάνοντάς την επίτιμο μέλος το Συλλόγου, την πρόεδρο της ΔΕΚΕΠΠΑΚ κα Νατάσα Λιβεριάδου, τόσο για το γεγονός ότι βοήθησε σημαντικά ώστε να συμμετάσχει στην εκδήλωση η χορωδία Εύμολπος, αλλά και τη στήριξή της με όποιες δυνάμεις διαθέτει αυτή και η υπηρεσία της, σε οποία εκδήλωση κι αν πραγματοποιήσουν.

«Ήταν κάτι που τις άρεσε σαν ιδέα, μπόρεσε να μας βοηθήσει φέροντας την χορωδία, της χρωστάμε ευγνωμοσύνη μεγάλη, ένα μεγάλο ευχαριστώ και είναι και λίγο»

Συνεχής στήριξη

Την έκπληξή της για τη βράβευση εξέφρασε η κα Λιβεριάδου, σημειώνοντας πως η ΔΕΚΕΠΠΑΚ στηρίζει προσπάθειες και συλλόγους που έχουν μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν.

Ο συγκεκριμένος σύλλογος στην δωδεκάχρονη παρουσία του, έχει καθιερώσει πολλά έθιμα, όπως είναι τα «Χελιδονίσματα», οι «Καντάδες», το πιο σημαντίκό όμως κατά την κα Λιβεριάδου είναι ότι ασχολήθηκε πάρα πολύ μ’ ένα κομμάτι της ιστορίας της Κομοτηνής, το Βυζαντινό Φρούριο βοηθώντας να το ξαναθυμηθούμε, να το αγαπήσουμε και να το σεβόμαστε.

Ο Εύμολπος από την πλευρά του δέχτηκε την πρόσκληση που έκανε η ΔΕΚΕΠΠΑΚ να είναι παρών, μεταφέροντας το μεράκι και την ιστορία των πενήντα χρόνων της χορωδίας της Κομοτηνής, με ανθρώπους που έχουν παρουσία σε αυτή από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης της συνεχίζοντας με την ίδια αγάπη.

«Είναι καθήκον μου και υποχρέωσή μου, όπως όλων των μελών της ΔΕΚΕΠΠΑΚ να στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες των συμπολιτών μας και  συλλόγων, άρα δεν έκανα κάτι παραπάνω, ωστόσο τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία και θα το θυμάμαι.

Εύχομαι να είναι γεροί, να συνεχίσουν να δουλεύουν με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι, και εμείς ως Επιχείρηση, όσο είμαστε, θα τους συμπαραστεκόμαστε» έκλεισε.