Νέα Αιολικά Πάρκα 69,6 MW στη Ροδόπη. Θα εγκατασταθούν στην περιοχή των Αρριανών και θα κατασκευαστούν από την «ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος»

Νέα Αιολικά Πάρκα 69,6 MW στη Ροδόπη. Θα εγκατασταθούν στην περιοχή των Αρριανών και θα κατασκευαστούν από την «ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος»

dre343

Άδεια παραγωγής σε πέντε έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 93 Μεγαβάτ χορήγησε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται τέσσερα αιολικά πάρκα, τα δύο εκ των οποίων θα εγκατασταθούν στη Ροδόπη.

Και τα δύο θα κατασκευαστούν από την «ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος», και είναι ισχύος 39,6  και 30 μεγαβάτ αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιολική ενέργεια βρίσκεται εκτός στόχων στη χώρα μας καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ από τα 4000 Μεγαβάτ που ήταν προγραμματισμένα για το 2014 μόλις 1900 έχουν εγκατασταθεί.

Το πρώτο αιολικό πάρκο, ισχύος 39,6 MW θα εγκατασταθεί στην θέση «Ορφέας - Επτάδενδρος» της Δημοτικής Ενότητας Αρριανών, του Δήμου Αρριανών, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Συγκεκριμένα ο σταθμός θα αποτελείται από 12 ανεμογεννήτριες ισχύος 3,3 MW και με διάμετρο δρομέα 112 μέτρα.

Το δεύτερο αιολικό πάρκο, ισχύος 30 MW θα εγκατασταθεί στη θέση «Γλάρος» της Δημοτικής Ενότητας Αρριανών, του Δήμου Αρριανών, και θα αποτελείται από 10 ανεμογεννήτριες ισχύος 3 MW έκαστη και με διάμετρο δρομέα 112 μέτρα