Ελπίδες για ένα καλύτερο 2015 από τους Επαγγελματίες των Σαπών

Ελπίδες για ένα καλύτερο 2015 από τους Επαγγελματίες των Σαπών

sape1

Με ελπίδες για ένα καλύτερο 2015 έκοψε την πίτα της η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου

sape2στις Σάπες, σε μια εκδήλωση στην οποία έδωσαν το παρόν τόσο επαγγελματίες όσο και μέλη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Νίκος Ευκαρπίδης, ο οποίος τόνισε πως μπορεί να είναι ένα καινούριο συμβούλιο, σε δύσκολα χρόνια, παραμένουν όμως κοντά στους επαγγελματίες, έστω σε μικρά καθημερινά προβλήματα, προσπαθώντας να τα λύνουν πιο εύκολα.

«Αυτό που καταφέραμε να κάνουμε είναι να είμαστε πιο ευέλικτοι και αν προλάβουμε κάποια προβλήματα» σημείωσε, τονίζοντας πως αν βοήθιουνται μεταξύ τους, βοηθώντας την τοπική οικονομία, θα μπορέσουν να τα βγάλουν καλύτερα sape3πέρα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης σημείωσε πως η τοπική οικονομία και η αγορά ακόμη και σήμερα επιμένει να παλεύει με την κρίση και την οικονομική δυσπραγία, έχοντας υπάρξει πάντα υποζύγιο του κράτους χωρίς καμιά κεντρική διοίκηση να δίνει τον αντίστοιχο σεβασμό, πόσο μάλλον τις παροχές και τα κίνητρα, ώστε να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Τόνισε δε πως η Δημοτική αρχή, θέλει να εφαρμόσει ένα νέο σχέδιο διοίκησης, μέσα από τη συναίνεση και τη συλλογικότητα, με τη συμμετοχή πολλών επαγγελματιών στην παράταξη, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος.

Στη συνέχεια έκανε ένα απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της νέας Δημοτικής αρχής, σημειώνοντας πως για πρώτη φορά μετά το 2011 ο Δήμος απέκτησε φορολογική ενημερότητα, αποκτώντας τη δυνατότητα να προχωρήσουν το πρόγραμμα Leader για το Δενδράκι, προχώρησε στην επαναλειτουργία των σφαγείων, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνει υπερπροσπάθεια για να ολοκληρωθεί ο δρόμος σύνδεσης Μαρωνείας Πετρωτών, μετά την έγκριση του ΚΑΣ, πιέζοντας να ενταχτεί ο δρόμος αυτός στο ΕΣΠΑ ώστε να έρθουν επισκέπτες και να γίνει η περιοχή τουριστική, βγάζοντας τους Δημότες από το οικονομικό αδιέξοδο.

Κλείνοντας τόνισε πως η δημοτική αρχή έχει δεσμευτεί να προσπαθεί να υλοποιήσει τις απαιτήσεις των επαγγελματιών.