Απέφυγε τις κατοικημένες περιοχές της Κομοτηνής ο πιλότος του αεροσκάφους Α7 Corsair

Απέφυγε τις κατοικημένες περιοχές της Κομοτηνής ο πιλότος του αεροσκάφους Α7 Corsair

2314324343

Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου A-7 Corsair έπεσε το πρωί της Τρίτης 26 Αυγούστου, λόγω μηχανικής βλάβης, στην περιοχή των πεδίων βολής των στρατοπέδων της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το αεροσκάφος, το οποίο είχε απογειωθεί από τη μονάδα του στον Άραξο και μετείχε σε διακλαδικές ασκήσεις, υπέστη μηχανική βλάβη εμφανή από το έδαφος, όμως ο πιλότος με υπερπροσπάθεια κατόρθωσε να αποφύγει κατοικημένες περιοχές (μάρτυρες στην Καρυδιά ανέφεραν ότι πέρασε πάνω από τις σκεπές του οικισμού) και να κατευθύνει το αεροσκάφος στο πεδίο βολής.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και διακομίστηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής με κάταγμα στον ώμο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικοινώνησε άμεσα μαζί του, τον συνεχάρη για την άμεση και σωστή αντίδρασή του και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Το A-7 Corsair II είναι αμερικανικής κατασκευής, μονοθέσιο, μονοκινητήριο, μαχητικό κρούσης μεγάλης εμβέλειας. Η Αμερικανική πολεμική αεροπορία χρησιμοποίησε ευρέως το Α-7 στον πόλεμο του Βιετνάμ στις επιχειρήσεις στην Λιβύη το 1983, στην Αμερικάνικη επέμβαση στην Γρενάδα το 1989 και το 1991 στην πρώτη «Καταιγίδα της Ερήμου».