Ιερά Συνοδος: Χωρίς κηδεία και μνημόσυνο η καύση νεκρών

Ιερά Συνοδος: Χωρίς κηδεία και μνημόσυνο η καύση νεκρών

newego LARGE t 1101 54365413 type12713Νέα εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου επισημαίνει εκ νέου ότι δεν πρέπει να τελείται νεκρώσιμη ακολουθία σε όσους αποφασίζουν να αποτεφρωθούν και όχι να ταφούν. 

Ουσιαστικά, με την εγκύκλιο αυτή υπενθυμίζεται στους πιστούς της εκκλησίας η πάγια θέση της, που είναι η αντίθεσή της για την καύση των νεκρών.

Η εγκύκλιος εστάλη σε όλες τις Μητροπόλεις ζητώντας να μην επιτρέπουν την νεκρώσιμη ακολουθία ή το μνημόσυνο σε όσους έχουν αποφασίσει την ανωτέρω μέθοδο. Όπως διευκρινίζεται, τους επιτρέπεται μόνο να κάνουν, εφόσον επιθυμούν, ένα τρισάγιο.

Η κίνηση εκτιμάται ως μια απάντηση στο νόμο που θα επιτρέπει τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων και στην Ελλάδα, με τους δημάρχους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης να έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δυνατότητα αυτή, η οποία υπάρχει ήδη στα περισσότερα κράτη.

Η Σύνοδος τονίζει πως "η εκκλησία δεν δέχεται για τα μέλη της την αποτέφρωση του σώματος, δεν είναι σύμφωνη προς την πράξη και παράδοση της εκκλησίας για θεολογικούς, κανονικούς και ανθρωπολογικούς λόγους".

Πηγή: Mega

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση