Ποιά είναι η γνώμη των αντρών για το προφυλακτικό;

Ποιά είναι η γνώμη των αντρών για το προφυλακτικό;

2d11317608aa1734bb7bd01c83215018 XL-480x296Μην βιαστείτε να απαντήσετε αφού τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στην διεθνή επιθεώρηση Σεξουαλικής Υγείας μπορεί να σας σοκάρουν!

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν δύο έρευνες με διαφορά ενός έτους σε μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια. Στην πρώτη μελέτησαν 462 φοιτητές ηλικίας από 18 έως 38 ετών και στην δεύτερη 182 φοιτητές ηλικίας 18 έως 42. σε κάθε μία οι φοιτητές συμπλήρωσαν δύο πανομοιότυπα ερωτηματολόγια μέσω διαδικτύου, όπου διατύπωσαν την γνώμη τους για την χρήση προφυλακτικού στο σεξ καθώς και την άποψή τους για το πώς νιώθει για το προφυλακτικό ο/η παρτενέρ τους.

Τα αποτελέσματα και στις δύο έρευνες έδειξαν ότι πράγματι οι άντρες αντιμετωπίζουν το προφυλακτικό πιο αρνητικά από τις γυναίκες, ως προς την αίσθηση στο σεξ. Ωστόσο δεν διαπιστώθηκαν διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλλα ως προς την πρόθεσή τους να χρησιμοποιούν προφυλακτικό στο σεξ. Αυτό δείχνει ότι ακόμα και αν στους άντρες δεν αρέσει και τόσο πολύ η ιδέα, βάζουν προφυλακτικό.

Το ενδιαφέρον στα αποτελέσματα είναι ότι όταν οι γυναίκες ρωτήθηκαν για το πως πιστεύουν ότι νιώθει ο άντρας που πρέπει να βάλει το προφυλακτικό, υπέθεσαν ότι είναι για εκείνους μια πολύ πιο άσχημη/αρνητική διαδικασία από ό,τι περιέγραψαν οι ίδιοι οι άντρες!

Μάλιστα προέκυψε ότι άντρες και γυναίκες απολαμβάνουν στον ίδιο βαθμό το σεξ, όταν πρέπει να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό.

ΑΜΠΕ