Τηλεδιασκέψεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις σχολικές μονάδες της Ροδόπης όλο τον Οκτώβριο

Τηλεδιασκέψεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις σχολικές μονάδες της Ροδόπης όλο τον Οκτώβριο

5854a207e4e1d4e08bc78e329b2

Ημερίδες μέσω τηλεδιασκέψεων με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» πραγματοποιούνται και στη Ροδόπη όλο τον Οκτώβριο, από τη Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι ημερίδες ξεκίνησαν ήδη την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, εκτός των αργιών.

Κατά το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2014, οι τηλεδιασκέψεις θα υλοποιηθούν στις σχολικές μονάδες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιείται παρουσίαση από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ειδικά καταρτισμένους αξιωματικούς με τη σύγχρονη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και εκπαιδευτικών βίντεο που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οφείλει να συλλέξει 3-4 ερωτήσεις των μαθητών, τις οποίες θα αποστείλει στην ομάδα παρουσίασης πριν τη λήξη της παρουσίασης μέσω του συστήματος και της λειτουργίας άμεσης γραπτής επικοινωνίας chat. Οι ερωτήσεις αυτές θα συλλέγονται και θα απαντώνται σε ζωντανή μετάδοση προς όλες τις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν μετά το πέρας των παρουσιάσεων.

Από το σύνολο των σχολείων θα επιλεγούν τέσσερα (4) τα οποία θα έχουν την ικανότητα να υποβάλουν μία από τις ερωτήσεις τους σε ζωντανή μετάδοση. Τα επιλεγμένα σχολεία θα πρέπει να διαθέτουν τον απαιτούμενο τεχνικό εξοπλισμό (webcamera, μικρόφωνο).

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση