Μέρα ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη. Κατάφερε να εκλέξει δύο βουλευτές, πανηγυρική επιστροφή Μουσταφά στη Βουλή

Μέρα ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη. Κατάφερε να εκλέξει δύο βουλευτές, πανηγυρική επιστροφή Μουσταφά στη Βουλή

5676576576687

Με το υψηλότερο ποσοστό στη χώρα επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τους ψήφους που συγκέντρωσαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και την αύξηση της διείσδυσής του και στην πλειονότητα κατάφερε να συγκεντρώσει 32.220 ψήφους, ποσοστό 48,45% και 2 έδρες.

Την Τρίτη έδρα στη Ροδόπη καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, αφήνοντας έξω το Ποτάμι, το οποίο συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό στη χώρα που όμως δεν ήταν αρκετό για να δώσει την έδρα στον πλειοψηφώντα Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος είδε τους ψηφοφόρους του να μειώνονται δραματικά από τις εκλογές του 2012.

Βραδιά ΣΥΡΙΖΑ

Η βραδιά πάντως στην Ροδόπη ανήκε στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φάνηκε πως από πολύ νωρίς θα είχε πάρα πολύ υψηλά ποσοστά στην περιοχή μας, εκλέγοντας τουλάχιστον ένα βουλευτή και παίζοντας για τους δύο.

Με τη μία έδρα να είναι αμετακίνητα στη ΝΔ, το μόνο που απέμενε να φανεί στη βραδιά ήταν αν θα εκλεγόταν μόνο ο κ. Μουσταφά Μουστάφα, ο οποίος προηγούνταν από νωρίς στους σταυρούς, ή αν θα εκλέγονταν και ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, με τον κ. Τάκη Χαρίτου να ακολουθεί αλλά αρκετά πίσω.

Στη ΝΔ ο κ. Στυλιανίδης ξεχώρισε από νωρίς, ενώ στο Ποτάμι, το οποίο προσπαθούσε να αποσπάσει έδρα στην περιοχή μας, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ πήρε σημαντικό ποσοστό, χωρίς όμως να φτάσει τους σταυρούς των προηγούμενων αναμετρήσεων, ενώ ο κ. Σταμάτης Κουρούδης, ο οποίος είχε μπει με αξιώσεις στον προεκλογικό αγώνα, φάνηκε να μένει πιο πίσω.

Τελικά εκλέχτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ ο Μουσταφά Μουσταφά, επιστρέφοντας στη Βουλή μετά από 15 χρόνια, με 12.429 ψήφους, και ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ με 9.559 ψήφους, ενώ ακολουθούσε ο Τάκης Χαρίτου με 5.935 ψήφους.

Στη ΝΔ, η οποία συγκέντρωσε 13.730 ψήφους και ποσοστό 20,64%, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κατάφερε να συσπειρώσει τους παραδοσιακούς του ψηφοφόρους και ίσως και κάποιους καινούριους, συγκεντρώνοντας 9.827 ψήφους ενώ τον ακολούθησε η κα Βούλα Ελευθεριάδου με 1.731 ψήφους.

Να σημειώσουμε πως το Ποτάμι συγκέντρωσε συνολικά 8.445 ψήφους και ποσοστό 12,7%, με τον Ιλχάν Αχμέτ να συγκεντρώνει 5.679 ψήφους, ενώ τον ακολουθεί ο κ. Σταμάτης Κουρούδης με 2.144 ψήφους.

Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων είναι: Χρυσή Αυγή 3.253 ψήφοι και 4,89%, ΠΑΣΟΚ 2.214 ψήφοι και 3,33%, ΑΝΕΛ 1.775 ψήφοι και 2,67%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 1.546 ψήφοι και 2,32%, ΚΚΕ 1.225 ψήφοι και 1,84%, Ένωση Κεντρώων 536 ψήφοι και 0,81%, ΛΑΟΣ 519 ψήφοι και 0,78%, Τελεία 501ψήφοι και 0,75%.

Ικανοποίηση αλλά και ευθύνες

Την ικανοποίησή τους για την εκλογή τους εξέφρασαν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.

Ο κ. Μουσταφά σημείωσε πως πρόκειται για μια μεγάλη μέρα για τον τόπο μας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η χώρα μας μπορεί αν ξεφύγει από αυτή την δύσκολη συγκυρία.

«Η ιστορία ανέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από το τέλμα και την κρίση» σημείωσε, επισημαίνοντας πως θα κυβερνήσουν μαζί με όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες ώστε η χώρα να ξεφύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα από αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Ευχαρίστησε δε το λαό της Ροδόπης για τη στήριξη που έδωσε σε όλους τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως ταυτόχρονα τους έδωσε και μια μεγάλη ευθύνη, στην οποία θα προσπαθήσουν να ανταποκριθούν στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων.

Από βάθος καρδιάς ευχαριστώ όλους τους Ροδοπίτες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που εκλέχτηκαν θεωρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πέντε βουλευτές στη Ροδόπη και όλη την οργάνωση για να ανταποκριθούμε τις απαιτήσεις αυτής της δύσκολης συγκυρίας»

Μίλησε τέλος για την επιστροφή του στο κοινοβούλιο μετά από 15 χρόνια, χαρακτηρίζοντάς τη δικαίωση της 40χρονης πορείας του στην Αριστερά

Από την πλευρά του ο κ. Καρά Γιουσούφ σημείωσε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου είναι η ισχυρή απάντηση του ελληνικού λαού στην μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών, με την χώρα να γυρίζει όχι απλά νέα σελίδα, αλλά να ξεκινά να γράφει ένα νέο βιβλίο.

Σημείωσε δε πως έγινε πράξη αυτό που είχε ο ίδιος δηλώσει κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Ροδόπη, για τον διπλασιασμό της δύναμης του 2012, και τόνισε πως από σήμερα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πρωτίστως η ανθρωπιστική κρίση και να στηριχθεί ο κοινωνικός και παραγωγικός ιστός της χώρας,  ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος ο μικρομεσαίος ενώ ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν με την ψήφο τους, δίνοντάς του για μια ακόμα θητεία τη δυνατότητα να εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο τον τόπο μας, σημειώνοντας πως η Ροδόπη έχοντας ισχυρή εκπροσώπηση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει, μια θέση ανάλογη του πολύτιμου γεωγραφικού και οικονομικού της ρόλου. «Ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω τη ζωή και το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας»

«Συνεχίζω τον αγώνα για τη Ροδόπη»

Από την πλευρά του ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, σημείωσε πως η παράταξη έχασε σε εθνικό επίπεδο, και συνεχάρη τους νικητές ευχόμενος  καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα το έργο που ξεκίνησε η ΝΔ  σε επίπεδο διεκδίκησης και εργασίας για την ανόρθωση της χώρας να συνεχιστεί με επιτυχία.

«Η επόμενη μέρα για την παράταξη της ΝΔ είναι μέρα αυτοκριτικής, βαθιάς ενδοσκόπησης, ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης» σημείωσε, τονίζοντας πως σε τοπικό επίπεδο κέρδισαν το στοίχημα που έβαλαν.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου, τους πολίτες της Ροδόπης που με ανέδειξαν ξανά στην πρώτη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της περιοχής, και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω όπως πάντα με όλες μου τις δυνάμεις τον αγώνα να διεκδικήσω αυτά που ανήκουν στην περιοχή, αυτά που δικαιούται η περιοχή. Πιστεύω στη Ροδόπη, πιστεύω ότι μπορεί και πρέπει να παίξει ρόλο στο μέλλον, και θα το πετύχουμε, όπως πετύχαμε κάθε στόχο, μικρό η μεγάλο που βάλαμε μέχρι σήμερα»

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάκης Χαρίτου μίλησε για τις ιστορικές στιγμές που ζουν Ελλάδα και Ροδόπη, σημειώνοντας πως ο ίδιος θα ήθελε να είναι διαφορετική, πιο ισόρροπη η εκπροσώπηση των δύο σύνοικων στοιχείων στην περιοχή μας.

Ο ίδιος επιδίωξε το προηγούμενο διάστημα για να ανακοπούν η κινδυνολογία, τα διλλήματα και η φοβία που καλλιεργούνταν στην περιοχή, κάτι που τελικά δεν έγινε πραγματικότητα, και επηρέασαν καθοριστικά το αποτέλεσμα.

«Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, οφείλει όμως και η κοινωνία και οι πολίτες αν σταθμίσουν τις εκλογές και είμαι βέβαιος πως στο μέλλον με μεγαλύτερη ψυχραιμία και νηφαλιότητα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε τα μεγάλα ζητήματα που έχει ανάγκη η περιοχή και να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία τέτοια ζητήματα.

Ο ίδιος ευχαρίστησε από καρδιάς τους σχεδόν 6.000 πολίτες της Ροδόπης που τον τίμησαν με την προτίμησή τους, σημειώνοντας πως αυτός από την πλευρά του θα την ανταποδώσει.

«Συνεχίζω με την πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μου έδειξαν οι συμπολίτες μου και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε» σημείωσε, τονίζοντας πως ήδη έχει επικοινωνήσει τόσο με τους συνυποψήφιους του που εκλέχτηκαν όσο και τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ώστε τα προβλήματα της περιοχής να μπουν στο προσκήνιο ώστε να ανακουφιστούν και να μπουν σε καλό δρόμο τα προβλήματα της περιοχής.

Παρών από το Σταμάτη Κουρούδη

Σε δήλωσή του ο Υποψήφιος Βουλευτής με το Ποτάμι κ. Σταμάτης Κουρούδης σημείωσε τα εξής:

«Δώσαμε ένα μεγάλο και ειλικρινή αγώνα, μέσα σε μια βραχεία προεκλογική περίοδο, συζητώντας και αναδεικνύοντας  ρεαλιστικές λύσεις , ώστε η Ροδόπη, να επουλώσει τις πληγές της και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας.

Το Ποτάμι, δυνάμωσε στη Ροδόπη. Με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας,  το κίνημα για τη δικαιοσύνη, την εργασία και την παιδεία, είναι η τρίτη πολιτική δύναμη.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας και στήριξαν την υποψηφιότητά μου,  την πρόταση που καταθέσαμε για τη Ροδόπη. Είναι η παρακαταθήκη για να προχωρήσουμε σε μια νέα συλλογική προσπάθεια για την ανάκαμψη του τόπου μας .

Δηλώνω ότι θα είμαι ενεργά παρόν και θα εργαστώ για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στην περιοχή, στη βάση των αρχών και του προγράμματος του Ποταμιού αλλά και των  συγκεκριμένων θέσεων που συνδιαμορφώσαμε με την κοινωνία».

Συνεχίζει τη μάχη η Βούλα Ελευθεριάδου

Τέλος η υποψήφια με τη ΝΔ κα Βούλα Ελευθεριάδου αφού κάνει μια εκτίμηση του Πανελλήνιου εκλογικού αποτελέσματος, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να ακυρωθούν οι σκληρές θυσίες  πέντε ετών, ευχαριστεί από καρδιάς όσους και όσες την στήριξαν στον προεκλογικό της αγώνα, σημειώνοντας πως θα είναι πάντα δίπλα σε όλους είτε την τίμησαν είτε όχι με την ψήφο τους.

«Ως πολιτευόμενη θα συνεχίσω να δίνω καθημερινά την μάχη μου, μαζί σας, δίπλα σας ,για ένα καλύτερο αύριο της Ροδόπης μας, της Θράκης μας, της Ελλάδας μας. Δεν μπορώ παρά να δηλώνω παρούσα στον αγώνα»