Υπέβαλε την παραίτηση του ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης

Υπέβαλε την παραίτηση του ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης

babasidisΣήμερα ολοκληρώθηκε και τυπικά η θητεία μου στη θέση του Αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Υπέβαλα, μαζί με την υπόλοιπη Διοίκηση, όπως μας ζητήθηκε, και εγγράφως την παραίτησή μου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, σε συνέχεια της από 30ης Ιανουαρίου 2015 προφορικής υποβολής παραίτησής μου προς τον Αν. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ευαγ. Αποστόλου, η οποία και έγινε δεκτή. Αναμένεται από τον αρμόδιο Υπουργό ο ορισμός της νέας Διοίκησης του Οργανισμού.

Όλο αυτό το διάστημα των 26 μηνών από την θέση του Γενικού Διευθυντή αρχικά και του Αντιπροέδρου στη συνέχεια, πορεύτηκα με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπιστία του Οργανισμού και στην εξυπηρέτηση του πολίτη, με στόχο την διασφάλιση των συμφερόντων των ελλήνων αγροτών και του δημοσίου συμφέροντος γενικότερα. O ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ήταν μια ευκαιριακή απασχόληση ή ένα σκαλοπάτι για την πολιτική μου ανέλιξη. Αντιθέτως ήταν μια προοπτική ευθύνης απέναντι στην ίδια την ύπαρξη του Οργανισμού, στον αγροτικό κόσμο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συνεργάστηκα με όλους χωρίς συμπλέγματα και νοοτροπίες του παρελθόντος. Αντιστάθηκα με ήθος στις αντιλήψεις του χθες και τίμησα την εντολή για δουλειά και εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, μένοντας σταθερός στις απόψεις μου για ένα σύγχρονο τρόπο διοίκησης, που δεν κοιτά το εγώ αλλά το εμείς. Με τον τρόπο αυτό συνέβαλα με όλες τις δυνάμεις μου ώστε να ενισχυθεί η εικόνα του ΟΠΕΚΕΠΕ και η θέση του Οργανισμού σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια δύσκολη για την χώρα περίοδο, αναδεικνύοντας με επιτυχία τις δυνατότητες του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις ικανότητες των στελεχών του.

Οφείλω να ευχαριστήσω όλους για την εξαιρετική συνεργασία, τους ανθρώπους που μου εμπιστεύτηκαν αυτή τη νευραλγική θέση και καθένα από προσωπικά για την άριστη μεταξύ μας επικοινωνία. Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους του Οργανισμού, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει στελέχη-διαμάντια σε όλες τις βαθμίδες και αποδεικνύει ότι η ελληνική Πολιτεία διαθέτει εργαζόμενους που μπορούν να διαχειριστούν πολύπλοκο έργο σε μια κρίσιμη για την Πατρίδα περίοδο. Μαζί πετύχαμε την αξιολόγηση με άριστα του οργανισμού, το πλεόνασμα των διαθεσίμων του Οργανισμού, την έγκαιρη πληρωμή των κοινοτικών ενισχύσεων σε όλους τους δικαιούχους, την έναρξη λειτουργίας του νέου κτηρίου και την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης των Οργανισμών Πληρωμών στην Κομοτηνή, την διευθέτηση του ακανθώδους ζητήματος οριοθέτησης των Βοσκοτόπων με απώτερο αποτέλεσμα την επιτυχία του ΟΠΕΚΕΠΕ στον κοινοτικό έλεγχο που απέφερε την διατήρηση 450 εκατομμυρίων ευρώ ως επιδότηση για τους έλληνες κτηνοτρόφους, την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες   

Επί προσωπικού οφείλω να ομολογήσω ότι αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή και πρόκληση για εμένα να υπηρετήσω το Ελληνικό κράτος σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία και σε ένα τόσο απαιτητικό πόστο αφού ο αγροτικός κόσμος αποτελεί στην πράξη την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην νέα διοίκηση που θα οριστεί σε λίγες ημέρες, και καλή πορεία σε όλους τους εργαζομένους του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Κυριάκος Μπαμπασίδης