Ευρήματα 7 εκατομμυρίων ετών στην Δράμα

Σημαντικά ευρήματα έρχονται στο φώς κατά τις ανασκαφές στην περιοχή της Πλατανίας Δράμας, όπου μέσα σε αργιλο-ασβεστικά ιζήματα έχουν εντοπιστεί απολιθώματα από ρινόκερους, καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες, ιππάρια και αντιλόπες που ζούσαν στην Δράμα 7 εκατομμύρια χρόνια πριν.

19-7-2013-savanaΣημαντικά ευρήματα έρχονται στο φώς κατά τις ανασκαφές στην περιοχή της Πλατανίας Δράμας, όπου μέσα σε αργιλο-ασβεστικά ιζήματα έχουν εντοπιστεί απολιθώματα από ρινόκερους, καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες, ιππάρια και αντιλόπες που ζούσαν στην Δράμα 7 εκατομμύρια χρόνια πριν.

 

 

 

 

Η παρουσία απολιθωμένων οστών προϊστοριών ζώων, ηλικίας 5-9 εκατομμυρίων ετών επιβεβαιώθηκε μετά από αυτοψία επιστημόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με συντονισμό της καθηγήτριας Γεωλογίας–Βιολογίας και Δρ. Παλαιοντολογίας κας Ευαγγελίας Τσουκαλά, σε χώρο που υπέδειξαν ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Νικόλαος Καγιάογλου, άλλα και κάτοικοι της περιοχής.

Στις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στη Δράμα έρχονται στο φώς σημαντικά για την ιστορία και την γεωλογία ευρήματα.

Η παλαιοντολογική θέση θεωρείται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, από τις ελάχιστες στην Ανατολική Μακεδονία, ενώ τα απολιθωμένα ευρήματα παρουσιάζουν ποικιλία παλαιοπανίδας και πρόδρομα αποδίδονται σε δυο διαφορετικά είδη ιππαρίων (μικρόσωμων βοοειδών μεγέθους γαζέλας, αντιλόπης και ένα είδος καμηλοπάρδαλης).