Οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης ενημερώνονται . Ξεκίνησαν τα σεμινάρια εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση κρίσεων στη σχολική κοινότητα

Οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης ενημερώνονται . Ξεκίνησαν τα σεμινάρια εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση κρίσεων στη σχολική κοινότητα

ekp1

Ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου ο κύκλος Σεμιναρίων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας

ekp2εκπαίδευσης με θέμα «Σχολική και Κοινωνική ζωή: οι εκπαιδευτικοί ως διαμεσολαβητές για την αντιμετώπιση κρίσεων στη σχολική κοινότητα» που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης δια του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ροδόπης.

Το πρόγραμμα, το οποίο έχει συγκεντρώσει το έντονο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών της Ροδόπης, έχει σαν στόχο να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς για θέματα που πρόκειται να συναντήσουν μέσα στο σχολείο, με την πρώτη ομαδική συνάντηση, να επικεντρώνεται στις εξαρτήσεις, ναρκωτικά – αλκοόλ σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός.

Όπως σημείωσε η κα Ντέλια Τζιογκίδου, ψυχολόγος, υπεύθυνη του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ-Κιβωτός στην Αλεξανδρούπολη, ξεκινούν από απλές έννοιες, όπως ο ορισμός της εξάρτησης και της απεξάρτησης, τα στάδια που οδηγούν στην εξάρτηση, ενημέρωση για τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.

Κάθε συνάντηση έχει διαφορετική θεματολογία, και σκοπός είναι αυτή η ενημέρωση να διαχυθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία.

Άλλωστε όπως ανέφερε η κα Τζιογκίδου, η θεματολογία εξαρτάται και από τους συμμετέχοντες και τα θέματα τα οποία αυτοί θεωρούν πιο πιεστικά, στα οποία μπορεί να αφιερωθεί περισσότερος χρόνος.

Σημαντικό ενδιαφέρον εκπαιδευτικών

Για τα σεμινάρια εξέφρασαν ενδιαφέρον περισσότεροι από 90 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν χωριστεί σε ομάδες μιας και είναι αδύνατο να συμμετέχουν όλοι μαζί.

Αυτό δείχνει πως η εκπαιδευτική κοινότητα αντιλαμβάνεται  την ανάγκη για αυτές τις ενημερώσεις, με την κα Πέρσα Μαμούκαρη, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Ροδόπης, να σημειώνει πως «ο εκπαιδευτικός χρειάζεται στήριξη στο έργο του, δε βρίσκεται στις τάξεις μόνο για να μεταδώσει τη γνώση, αλλά κυρίως για να διαπαιδαγωγήσει και να διαφυλάξει την ψυχική υγεία των παιδιών».

Αξίζει να σημειωθεί δε πως μετά το σημαντικό ενδιαφέρον που έδειξαν και γονείς για το πρόγραμμα αυτό, υπάρχουν σκέψεις διοργάνωσης τεσσάρων συναντήσεων που αφορούν γονείς για θέματα οικογενειακής βίας και γενικότερα οικογενειακά θέματα.

Η θεματολογία για τις λοιπές συναντήσεις των ομάδων, που θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, στον χώρο του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός στην Κομοτηνή, είναι:

• Το Διαδίκτυο: από τη χρήση στην κατάχρηση

• Τα Όρια ως μέσο ενίσχυσης ανάπτυξης του παιδιού - Διαφύλαξη παραγωγικότητας του εκπαιδευτικού

• Η στάση των εκπαιδευτικών. Όρια - Αποδοχή - Ενθάρρυνση - Καθοδήγηση

• Η «συναίσθηση» του «Εν». Η ενσυναίσθηση στη σχέση εκπαιδευτικού - μαθητή στο χώρο του σχολείου και οι τρόποι ανάπτυξής της.

• Η διαχείριση άγχους και θυμού.

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση