Πάλεψε στα ίσα στον πρώτο τελικό ο Εθνικός αλλά λύγισε στο τάι μπρέικ. Συνεχίζουμε δυνατά, τους έχουμε!

Πάλεψε στα ίσα στον πρώτο τελικό ο Εθνικός αλλά λύγισε στο τάι μπρέικ. Συνεχίζουμε δυνατά, τους έχουμε!

567Μετά από συγκλονιστικό αγώνα ο Ολυμπιακός νίκησε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-2 σετ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στο 45ο πρωτάθλημα Volleyleague. 

Οι «ερυθρόλευκοι» υπερέβαλαν εαυτούς και με συγκλονιστική εμφάνιση έφτασαν στη νίκη παρά τους τραυματισμούς των Γιορντάνοφ, Μαρούλη. Ο Εθνικός προηγήθηκε 2-1 σετ και...13-8 στο 4ο σετ έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει την πρώτη νίκη στην ιστορία του στην έδρα του Ολυμπιακού. Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι στον δεύτερο τελικό την Τρίτη 29 Απριλίου στις 20:00 (Novasports-3).

Πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού ήταν ο Μενέλαος Κοκκινάκης που από το 4ο σετ πήρε τη θέση του Μπόγιαν Γιορντάνοφ και αγωνίστηκε διαγώνιος, όμως, για άλλη μια φορά Χριστοφιδέλης, Στεφάνου ήταν οι κορυφαίοι, ενώ ο Κουρνέτας έκανε τη διαφορά στο 1ο και 5ο σετ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με «κοντρόλ» βόλεϊ, λίγα λάθη, σταθερή υποδοχή και εκπληκτική απόδοση από τον Κουρνέτα. Η ομάδα του Πειραιά έφερε το ματς στα μέτρα της. Προηγήθηκε 4-1 με καλό ξεκίνημα του Γιορντάνοφ που όμως στη συνέχεια έπιασε τον ώμο του. Τα σερβίς του Δαλακούρα έφεραν την ισοφάριση 5-5, ενώ ο Εθνικός πέρασε μπροστά με 10-7 ύστερα από λάθος θέσεις του Ολυμπιακού και μπλοκ του Παπάζογλου στον Κιόση. Ο Κιόσης έδωσε τις απαντήσεις του όταν μετά το χαμένο σερβίς του Δαλακούρα πήγε στο σερβίς και με φλοτ χάλασε την υποδοχή του Εθνικού. Με συνολικό σερί 5-0 ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 12-11. Από εκείνο το σημείο μέχρι το 20-20 έγιναν τέσσερις εναλλαγές στο σκορ. Η εμπειρία του Γιούρισιτς έκανε τη διαφορά. Το 21-20 έγινε με δική του κόντρα επίθεση, ενώ ακολούθησε και μπλοκ του ίδιου παίκτη. Στην επόμενη φάση ο Δαλακούρας κάρφωσε άουτ και ο Ολυμπιακός με σερί 3-0 ξέφυγε 23-20. Ο Εθνικός μείωσε με τον Ράιτς 24-23 αλλά ο Καλντέιρα με δύσκολη επίθεση τελείωσε το σετ 25-23 για το 1-0.


Ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο 2ο σετ με 11-9 με Καλντέιρα και Κιόση, αλλά ο Εθνικός με σερί 3-0 από τα μπλοκ του Παπάζογλου προηγήθηκε 18-15. Εκεί ο Ολυμπιακός έκανε σερί 6-0 με τον Χριστοφιδέλη στο σερβίς και τα διαδοχικά λάθη των παικτών του Εθνικού. Έτσι προσπέρασε 21-18 και προηγήθηκε 24-22. Το μπλοκ και ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ανδρέας Ανδρεάδης έβαλαν τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στον αγώνα. Ο Γιορντάνοφ έχασε το σερβίς και ο Ανδρεάδης «κατέβασε» με μπλοκ τον Καλντέιρα για το 24-24. Ο Βραζιλιάνος με νέα προσπάθεια έδωσε το προβάδισμα για τελευταία φορά στον Ολυμπιακό (25-24), όμως ο Ανδρεάδης με επίθεση ισοφάρισε 25-25 και στην επόμενη φάση μαζί με τον Σιδηρόπουλο έκαναν μπλοκ πάνω στον Χριστοφιδέλη για το 26-25. Το σετ τελείωσε με φοβερή κόντρα επίθεση από τον Ράιτς για το 27-25 και το 1-1 σετ.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού με 10-4 στο 3ο σετ μετά και μία εκπληκτική άμυνα των Στεφάνου, Χριστοφιδέλη δεν είχε συνέχεια για τους «ερυθρόλευκους». Οι ακρίτες άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά αρχικά με το μπλοκ και στη συνέχεια με τους Ράιτς, Μιγιαήλοβιτς να βρίσκουν ρυθμό στο σερβίς. Ο Εθνικός με δύο σερί 3-0 μείωσε 13-12 και προσπέρασε και με 16-15. Ο Καζάζης έριξε στον αγώνα τον Σωτηρίου αντί του Γιορντάνοφ και τον Κοκκινάκη στην θέση του Καλντέιρα αλλά ο Ράιτς είχε πάρει φόρα στο σερβίς και με δύο άσσους έκανε το 19-16. Ο Χριστοφιδέλης μείωσε σε 19-17 αλλά ο Εθνικός με νέο σερί 4-0 εκτόξευσε τη διαφορά στο 23-17. Και σα να μην έφτανε αυτό ο Κουρνέτας ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Μαρούλη που έχει σπασμένο μηνίσκο! Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει σε 24-21 αλλά ο Ράιτς λύτρωσε τον Εθνικό για το 25-21.

Συγκλονιστικό ήταν και το 4ο σετ με τον Εθνικό να κάνει ιδανικό ξεκίνημα με 9-4 ύστερα από σερί 4-0 από τα σερβίς του Παπάζογλου. Το +5 διατηρήθηκε μέχρι το 13-8 όταν ο Ανδρεάδης πήρε άσσο. Ο Χριστοφιδέλης μείωσε σε 13-9 και από εκεί και πέρα άρχισε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Καλντέιρα να δίνει ρεσιτάλ και τον Γιούρισιτς να ισοφαρίζει 13-13 κάνοντας συνολικό σερί 5-0. Ακολούθησε μάχη πόντο πόντο μέχρι που δύο επιθέσεις του Χριστοφιδέλη και ένα μπλοκ του Γιούρισιτς στον Ράιτς εκτόξευσαν τη διαφορά στο +3 (21-18 και 23-20). Ο Εθνικός μείωσε 24-23 με τον Ράιτς αλλά μετά από φάση διαρκείας ο Καλντέιρα έκανε το 25-23 και το 2-2 σετ στέλνοντας τον αγώνα στο τάι μπρέικ.


Στο 5ο σετ οι παίκτες του Ολυμπιακού έβαλαν όλη τους την τέχνη και την εμπειρία για να πάρουν τον αγώνα και τα κατάφεραν. Με τον Γιορντάνοφ στον πάγκο και τον Κοκκινάκη διαγώνιο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και ξέφυγε 6-2 με δύο επιθέσεις του Χριστοφιδέλη. Όσο ο Κουρνέτας έπαιρνε καλές υποδοχές τροφοδοτούσε γρήγορα στα άκρα Κοκκινάκη, Καλντέιρα, Χριστοφιδέλη και ο Ολυμπιακός έφτασε στο 14-8. Ο Παπάζογλου μείωσε 14-9, ο Μιγιαήλοβιτς λαχτάρησε με τα σερβίς του τους «ερυθρόλευκους» μειώνοντας σε 14-12 αλλά η λύτρωση ήρθε από το πλασέ του Καλντέιρα για το 15-12 και το 3-2 σετ.

Τα σετ: 3-2 (25-23, 25-27, 21-25, 25-23, 15-12).

Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 3 άσσους, 71 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων και του Εθνικού προήλθαν από 7 άσσους, 62 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων.

Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος κι οι βουλευτές Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Γιώργος Ντόλιος.


Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: 

«Ήταν ένα φοβερά δύσκολο ματς. Θεωρώ ότι η αχίλλειος πτέρνα μας ήταν η υποδοχή. Ενώ ήμασταν καλοί στην επίθεση, χρειαζόταν να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να τελειώσουμε τις μπάλες. Δε βγήκαμε πολλές φορές με μονό μπλοκ, δεν είχαμε τον εύκολο πόντο. Χάσαμε μερικές ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν, κάτι που με τον Ολυμπιακό δεν επιτρέπεται να κάνεις, γιατί έιναι ομάδα πολύ έμπειρη και με βαριά φανέλα. Αύριο είναι μια άλλη μέρα, πρέπει να ξεκουραστούμε όσο μπορούμε, να αδειάσουμε το μυαλό μας, να δούμε τα λάθη μας στο βίντεο και να μη τα επαναλάβουμε».

Ερωτηθείς για τα προβλήματα του Ολυμπιακού και κατά πόσον αυτά γύρισαν μπούμερανγκ στην ομάδα του, υπήρξε κατηγορηματικός και δεν άφησε περιθώρια: «Θεωρώ ότι στον τελικό δεν υπάρχουν προβλήματα. Τα αφήνεις όλα πίσω και προχωράς, δεν παίζουν ρόλο αυτά στους τελικούς. Όποιος δεν έχει ζήσει την ατμόσφαιρα και την ψυχολογία μιας σειράς τελικών, δεν είναι σε θέση να καταλάβει τι συμβαίνει. Θεωρώ πάντως πως δείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε ένα ματς μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού», ενώ η καλύτερη στιγμή της συνέντευξης τύπου ήταν όταν ρωτήθηκε για το τι θα άλλαζε στο σημερινό ματς: «Θα άλλαζα δύο πράγματα, αλλά δε μπορώ να σας τα πω. Έγιναν λάθη από τη διαιτησία αλλά δεν έκριναν το αποτέλεσμα».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης δήλωσε μετά το τέλος του πρώτου τελικού:

«Ήταν ένα δύσκολο και περίεργο παιχνίδι. Είναι πολύ μεγάλη νίκη γιατί μέσα στο ματς, ο Εθνικός είχε το μομέντουμ και είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε και αντιδράσαμε σωστά. Εμείς ήμασταν καλοί στο σέρβις, πιέσαμε όπως έπρεπε, όμως δεν πήγαμε καλά στην επίθεση. Εκεί θεωρώ οφείλονται κι οι διακυμάνσεις που είχε η αναμέτρηση στο σκορ, αλλά τελικά η εμπειρία κι η αποφασιστικότητα μας έδωσε τη νίκη. Ήταν το πρώτο βήμα, ήταν πολύ σημαντικό, αλλά ως αύριο πρέπει να ηρεμήσουμε και να ξεκουραστούμε. Το δεύτερο ματς είναι πολύ σημαντικό. Δεν υπάρχουν προβλήματα στο δεύτερο ματς, στους τελικούς ξεχνάς τα πάντα και παίζεις. Οι παίκτες τα δίνουν όλα, είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε συνέχεια λύσεις. Σήμερα ο Κοκκινάκης βοήθησε, μας «βγήκε» και απελευθέρωσε και τους ακραίους.Αύριο είναι διαφορετική υπόθεση. Ήταν σπουδαίο αποτέλεσμα, γιατί θεωρώ πως το έχασε ο Εθνικός μέσα από τα χέρια του. Αύριο πάμε και θεωρώ πως όποιος κάνει το πιο έξυπνο παιχνίδι, θα επικρατήσει», ενώ σε ερώτηση για το στα πόσα ματς θεωρεί πως θα κριθεί η σειρά των τελικών, τόνισε: «Επιθυμία μου είναι να κριθεί στα τρία ματς, και λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν. Γι' αυτό είναι καθοριστική η νίκη αύριο, ώστε να περάσει το άγχος στον Εθνικό», ενώ όταν το ζητήθηκε να σχολιάσει τη διαιτησία είπε: «Λάθη γίνονται πάντα. Δε θεωρώ ότι έκριναν το αποτέλεσμα».


Στη συνέντευξη τύπου ο κεντρικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ανδρέας Ανδρεάδης, που εκπροσώπησε την ομάδα του, δήλωσε: «Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Το θέλαμε και το συζητήσαμε όλοι οι παίκτες στο ξενοδοχείο. Δεν αντέξαμε το βάρος του τελικού. Κάναμε πολλά λάθη. Θα προσπαθήσουμε πάλι αύριο. Θα μιλήσουμε με τον κόουτς για τα λάθη που κάνουμε και θα δούμε. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε σύνδρομο… Ρέντη. Χάσαμε την συγκέντρωση μας στο 4ο σετ. Μας πίεσε ο Ολυμπιακός κι εμείς δεν είχαμε σωστή αντίδραση. Εμείς στο 13-8 του 4ου σετ και ενώ ήμασταν μπροστά με 2-1 σετ πιστέψαμε ότι τέλειωσε ο αγώνας. Αν δεν πέσει η μπάλα κάτω στον τελευταίο πόντο δεν τελειώνει κανένας αγώνας».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Χριστοφιδέλης δήλωσε στη συνέντευξη τύπου: «Κρατάμε το αποτέλεσμα. Σίγουρα περιμέναμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι, δεν κάναμε το παιχνίδι μας. Πολλά λάθη, σε συνδυασμό με με την καλή απόδοση του Εθνικού δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ να ανταπεξέλθουμε, παρόλα αυτά τα καταφέραμε. Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε τι έφταιξε, έχουμε λίγες ώρες μπροστά μας για να ξεκουραστεί το μυαλό γιατί για το σώμα δεν υπάρχει, ούτως ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι και να κρατήσουμε το πλεονέκτημα έδρας που κυνηγούσαμε όλη την χρονιά», είπε αρχικά ο Κώστας Χριστοφιδέλης για να συνεχίσει «όταν σκεφτόμαστε τα προβλήματα που έχουμε χάνετε το μυαλό μας από τον μεγάλο μας στόχο που είναι το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μέχρι το τέλος. Είναι πολύ δύσκολη η συνέχεια, ο Εθνικός είναι μία πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Πιστεύω αύριο θα αγωνιστούμε περισσότερο σαν ομάδα για να έχουμε ένα πιο βατό παιχνίδι. Τώρα για το αποτέλεσμα δεν μπορούμε να πούμε κάτι».

Ο ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Νίκολα Μιγιαήλοβιτς δήλωσε: «Έπρεπε να νικήσουμε. Χάσαμε το προβάδισμα στο 4ο σετ από 13-8 που ήταν και το κλειδί του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία να επιστρέφει, έκανε λίγα λάθη στο τέλος. Αύριο ξεκινάμε από την αρχή, πιστεύω στην ομάδα μου και στην νίκη. Είναι άδικο να παίζουμε δύο συνεχόμενους αγώνες σε 24 ώρες για όλους τους αθλητές. Πάνω απ' όλα πρέπει να μπαίνει η υγεία του αθλητή και μετά το οικονομικό».

Ο διαγώνιος του Εθνικού Ιβάν Ράιτς τόνισε: «Δεν μπήκαμε καλά στον αγώνα, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε ρυθμό. Βέβαια, χάσαμε την ευκαιρία στο τέταρτο σετ για να πάρουμε τη νίκη. Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό, πρέπει να παίζεις καλά σε ολόκληρο τον αγώνα. Ο Κοκκινάκης ήταν «καυτός» και γύρισε το ματς. Αύριο θα είναι άλλο παιχνίδι»

Ο MVP της αναμέτρησης, Μενέλαος Κοκκινάκης τόνισε: «Ο Εθνικός βρέθηκε μπροστά με 2-1 και 13-8. Η ομάδα χρειαζόταν να πάρει πόντους και να πανηγυρίσει για να ξεμπλοκάρει. Αυτό έκανα. Δεν πετυχαίνει πάντα αλλά αυτή τη φορά πέτυχε. Ο τραυματισμός στην Αλεξανδρούπολη με άφησε πολύ πίσω. Προσπαθώ στις προπονήσεις να επιστρέψω και να γίνω καλύτερος. Αύριο θα υπάρχει διαφορετική ψυχολογία στις ομάδες. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε νικητές».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Καζάζης): Χριστοφιδέλης 21 (20/39 επ, 1 άσσος, 67% υπ - 52% άριστες), Γιούρισιτς 13 (8/15 επ, 5 μπλοκ), Καλντέιρα 27 (23/49 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 36% υπ - 18% άριστες), Κιόσης 5 (3/9 επ, 2 μπλοκ), Γιορντάνοφ 10 (10/37 επ), Κουρνέτας 3 (1/2 επ, 2 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 69% υπ - 61% άριστες), Κοκκινάκης 7 (6/13 επ, 1 άσσος, 63% υπ - 50% άριστες), Σωτηρίου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Ράιτς 29 (25/56 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Μιγιαήλοβιτς 17 (13/44 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ - 44% άριστες), Σιδηρόπουλος 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ), Παπάζογλου 12 (7/17 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Αν. Δαλακούρας 10 (8/19 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 44% υπ - 38% άριστες), Ανδρεάδης 14 (8/11 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 59% υπ - 59% άριστες), Κ. Δαλακούρας, Αγγελόπουλος.

alexpolisonline.com

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση