Πανθρακικός: Καθιέρωση, ο πιο μεγάλος στόχος

Πανθρακικός: Καθιέρωση, ο πιο μεγάλος στόχος

3254b915-38bd-44f2-9356-def300ec1df6 3Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Πανθρακικός θα συμμετάσχει για τρίτη σερί χρονιά στη μεγάλη κατηγορία και αυτό που αποζητά, είναι η καθιέρωση στην παρέα των «μεγάλων».

Μετά από μία ικανοποιητική περσινή σεζόν, που τον βρήκε στη δέκατη θέση της βαθμολογίας (καλύτερο πλασάρισμα στην ιστορία του) και έχοντας εξασφαλίσει σχετικά εύκολα τη σωτηρία του, ο Πανθρακικός αποσκοπεί ξανά στη γρήγορη και όσο το δυνατόν πιο άνετη παραμονή του. Οτιδήποτε πέρα από αυτό, θα πιστωθεί σαν επιτυχία και κέρδος στον σύλλογο.

Η παρουσία ορισμένων καλών παικτών (Ιγκόρ, Κάσες, Τζάνης, Ρομέου) σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Άκη Μάντζιου που έβγαλε όλη τη σεζόν (και συνεχίζει) έδωσαν ταυτότητα στην ομάδα της Κομοτηνής. Ακόμα και το -όχι μεγάλο σε αριθμό αλλά- πιστό κοινό που έδινε το «παρών» στα εντός έδρα ματς, βοήθησαν τους Θρακιώτες να ολοκληρώσουν τη σεζόν με θετικότατο πρόσημο εντός έδρας, όπου σημείωσαν 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες (τέρματα 25-22). 

Το πάρε-δώσε

Μάλλον ενισχυμένο βρίσκει τον Πανθρακικό η επόμενη μέρα των μεταγραφών. Κι αυτό όχι γιατί απέκτησε κάποιο μεγάλο αστέρι, αλλά διότι κράτησε τους περισσότερους παίκτες του κορμού του, με πρώτους και καλύτερους τους περσινούς καταλύτες, Ιγκόρ και Κάσες. Τζάνης, Σαρακατσάνος, Κουτσόπουλος και Μακρυδημήτρης είναι ποδοσφαιριστές που με μία πρώτη ματιά θα λείψουν, ωστόσο η διοίκηση της ομάδας φρόντισε να τους αντικαταστήσει. 

Τριανταφυλλάκος, Τσουμάνης και Φερνάντες, αποτελούν μονάδες εγνωσμένης αξίας, με τους δύο πρώτους μάλιστα να έχουν περιθώρια εξέλιξης λόγω ηλικίας. Όσο για τους Εσκομπάρ, Σερφά, Ντιγκινί και Αράμπα, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να τους δούμε στο χορτάρι. 

Το αστέρι

Ή καλύτερα ΤΑ αστέρια! Ιγκόρ και Κάσες είναι οι δύο πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί και φέτος ο Άκης Μάντζιος. Οι δυο τους πέτυχαν πέρυσι 12 τέρματα (6+6) και βοήθησαν τα μέγιστα τον Πανθρακικό. Ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ, αναμένεται ακόμα καλύτερος μετά την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα έστω και στα 34, ενώ ο Ισπανός αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα ακόμα και με ενδεχόμενη μελλοντική πώλησή του. Η ηλικία του άλλωστε (27) φανερώνει πως διανύει τα καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, κάτι που άλλωστε απέδειξε περίτρανα την προηγούμενη σεζόν.

Ο προπονητής

Να ολοκληρώνει ομάδα τη σεζόν με τον ίδιο προπονητή με τον οποίο την ξεκίνησε, είναι σπάνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον να συνεχίζει μαζί του και την επόμενη χρονιά! Πανθρακικός και Άκης Μάντζιος, διαψεύδουν ωστόσο την ελληνική... παράδοση, με τους διοικούντες τον σύλλογο να εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του 44χρονου τεχνικού με νέο συμβόλαιο από τον περασμένο Φεβρουάριο κιόλας.

Η ομάδα της Κομοτηνής αποτελεί τον τέταρτο σταθμό στην καριέρα του Μάντζιου, που σίγουρα έχει παρουσιάσει έργο. Μένει να φάνει αν μπορεί να επαναλάβει την περσινή χρονιά με τον Πανθρακικό και -γιατί όχι- να ανέβει ένα σκαλί ψηλότερα.  

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση