Νίκη Αλ. – ΑΕ Κομοτηνής για μια θέση στην Α2 γυναικών βόλει

Νίκη Αλ. – ΑΕ Κομοτηνής για μια θέση στην Α2 γυναικών βόλει

nikiΗ ώρα του τελικού για τη Νίκη έφτασε. Η ομάδα τα Αλεξανδρούπολης αυτήν την Κυριακή στην έδρα τις στις 5μμ κόντρα στην ΑΕ Κομοτηνής παίζει όλη της την χρονιά. Ο Θρακιώτικος αυτός εμφύλιος, θα αναδείξει τον πρωταθλητή στο περιφερειακό πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, αυτόν που θα κερδίσει και το εισιτήριο για την Α2 γυναικών της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Μεγάλος στόχος και όνειρο για τις αθλήτριες αλλά και όλους τους ανθρώπους της ιστορικής Νίκης θα είναι η επάνοδος στην Α2, στην εθνική κατηγορία που αγωνιζόταν και πέρυσι. Στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, χρειάζεται δυο σετ για να σφραγίσει τον πολυπόθητο στόχο. Και αυτό γιατί στον αγώνα του πρώτου γύρου η Νίκη είχε κερδίσει στην Κομοτηνή με 3-1 σετ με τη διαφορά μεταξύ τους να είναι δυο βαθμοί υπέρ της ομάδας του Έβρου. Οπότε, ακόμη και να επικρατήσει η ομάδα της Κομοτηνής με 3-2 στην ισοβαθμία ευνοείται η Νίκη. Η Κομοτηνή., θέλει και εκείνη την άνοδο και θα κάνει το παν για να κερδίσει με 3-0 ή 3-1. Ωστόσο, οι αθλήτριες του Ιπποκράτη Δήμητσα έχουν δουλέψει σκληρά, επιθυμούν διακαώς την διάκριση, τον τίτλο και να αλλάξουν επίπεδο αγωνιστικό. Διαθέτουν πάθος, γνώση και εμπειρία και θα μπουν στον αγώνα για τη νίκη που θα φέρει και το πολυπόθητο αποτέλεσμα. «Εχουμε δουλέψει πολύ καλά αυτήν την εβδομάδα, τα κορίτσια έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα του αγώνα και θέλουν ‘όσο τίποτα άλλο τη νίκη. Χρειάζεται σοβαρότητα, προσοχή, να μαστε συγκεντρωμένοι στον σκοπό μας και είμαι αισιόδοξος ότι ‘όλα θα πάνε καλά» μας δήλωσε ο Ιπποκράτης Δήμητσας, ο προπονητής της Νίκης. 
Ωστόσο είναι ένα ματς τελικός και επειδή τα πάντα μπορεί να συμβούν, η Νίκη ζητά και την στήριξη του κόσμου της Αλεξανδρούπολης. Η αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις πέντε το απόγευμα της Κυριακής.

Η 17η αγωνιστική 
και η βαθμολογία 
Χωρίς εκπλήξεις συνεχίστηκε με τους αγώνες της 17ης αγωνιστικής το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών που διοργανώνει η ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, με τις δύο μονομάχους για τον τίτλο Νίκη Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής να κερδίζουν και πλέον να προετοιμάζονται για το ντέρμπι κορυφής της επόμενης Κυριακής.
Μεγάλη νίκη πέτυχε και ο Έβρος μέσα στην Νέα Βύσσα ενώ πολύτιμες νίκες σημείωσαν Ερμογένης Ξάνθης και Θύελλα Φερών.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής και η βαθμολογία:

Ν. Βύσσα – Έβρος Σουφλίου 1-3
Θύελλα Φερών - Φοίνικας Αλεξ. 3-0
Κομοτηνή – Ορεστιάδα 3-0
Γ.Σ. Δράμας – Νίκη Αλεξανδρ. 0-3
Ερμογένης – Καβάλα 3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Νίκη Αλεξανδρούπ. 49 (17-0)
2. Κομοτηνή 48 (16-1)
3. Ν. Βύσσα 36 (12-5)
4. Ορεστιάδα 27 (10-7)
5. Καβάλα 27 (9-8)
6. Έβρος Σουφλίου 20 (6-10)
7. Ερμογένης Ξάνθης 18 (6-11)
8. Θύελλα Φερών 8 (2-14)
9. Γ.Σ. Δράμας 8 (3-14)
10. Φοίνικας Αλεξανδρ. 6 (3-14)

Τελειώνει και το πρωτάθλημα Ανδρών 
Ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Ανδρών που διοργανώνει η ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας με τους αγώνες της δέκατης και τελευταίας αγωνιστικής, που αποτελούν ωστόσο τυπική διαδικασία.
Στην Καβάλα το Σάββατο στο ντέρμπι των πρωτοπόρων ο ΑΟ Καβάλα θα φιλοξενήσει στις πέντε το απόγευμα τις Σέρρες '94, που έχοντας προβάδισμα πεντε βαθμών έχουν ήδη αναδειχθεί πρωταθλήτριες και θα εκπροσωπήσουν την ΕΣΠΕΘΡ στα μπαράζ ανόδου στην Α2 Κατηγορία.
Την Κυριακή στις έξι το απόγευμα θα διεξαχθεί το άλλο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στον ΑΟ Νέας Βύσσας και τον Ερμογένη Ξάνθης, στον Βόρειο Έβρο. Ο ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου έχει ρεπό και κατά συνέπεια έχει ήδη ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.

Πρωταθλητές ο Εθνικός σε Παίδες & η Καβάλα 
σε Κορασίδες
Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Μαρτίου 2015, για τα πρωταθλήματα 2014-2015 που διοργανώνει η Α’ Περιφέρεια.
Ο ΕΘΝΙΚΟΣ στους ΠΑΙΔΕΣ και ο Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ στις ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, ως πρωταθλητές, θα εκπροσωπήσουν την Ένωση στη Β’ φάση των αντίστοιχων πανελλήνιων πρωταθλημάτων.
Την επόμενη (τελευταία) αγωνιστική, θα ξεκαθαρίσουν οι Πρωταθλήτριες στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ & ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ.

Tη Δευτέρα ο Εθνικός 
στη Volleyleague 
Η αναμέτρηση του Εθνικού με την Κηφισιά, ένα ντέρμπι για την είσοδο στα πλέι οφ, θα διεξαχθεί την Δευτέρα και θα είναι τηλεοπτική ενώ το ματς ΠΑΟΚ - Ορεστιάδα θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015
Γυμναστήριο Βόχας 19.30: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - Γ.Σ.Λαμία
Γυμναστήριο Γλυφάδας 19.30: ΑΕΚ - Ένωση Τούμπας
Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη 19.30: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (κεκλεισμένων των θυρών)

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015
Γυμναστήριο Μίκρας 18.00: ΑΣ Άρης - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου
Γυμναστήριο PAOK Sports Arena 18.00: ΠΑΟΚ - Α.Ο.Ορεστιάδα 

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015
Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» Αλεξανδρούπολη 17.30: ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ. - Α.Ο.Κηφισιάς

Το πρόγραμμα στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών 
3ος όμιλος - 22η αγωνιστική

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015
Ευόσμου, 18.00, ΑΠΣ Αίας - ΓΕ Αλεξανδρούπολης, Διαιτητές: Μπουγιούκας, Παπακοσμάς
Κομοτηνής, 18.00, ΜΓΣΑΕ Κομοτηνής - ΣΠΑ Καρδίτσας, Διαιτητές: Στεργιόπουλος, Κωστόπουλος
Κατσάνειο, 18.00, ΓΣ Ηρακλής - Πήγασος Πολίχνης, Διαιτητές: Δημητρίου, Ισκάς
ΔΑΚ Αιγινίου, 19.00, ΜΑΣ Νίκη - ΑΣ Ελπίς, Διαιτητές: Μπόμπορας, Λιοτόπουλος
Β' ΔΑΚ Κατερίνης, 20.00, ΣΦΚ Πιερικός - ΧΑΝΘ, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Παπαγεωργίου Αχ.

του Γιώργου Πανταζίδη

http://www.gnomionline.gr/