Η Φενερμπαχτσέ θέλει για ...δορυφόρο την Ξάνθη

Η Φενερμπαχτσέ θέλει για ...δορυφόρο την Ξάνθη

assets LARGE t 249961 54527008 type12713Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών ιστοσελίδων, ο ιδιοκτήτης της Φενερμπαχτσέ, Αζίζ Γιλντιρίμ, κατέθεσε πρόταση συνεργασίας ή ακόμη και για εξαγορά της ΠΑΕ Ξάνθη!

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας διατείνονται μάλιστα πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι επαφές του πολυεκατομμυριούχου Γιλντιρίμ με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ του ακριτικού συλλόγου, Χρήστο Πανόπουλο, ενώ ως «προξενητή» παρουσιάζουν τον προπονητή της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου, του οποίου ο πατέρας, Μιρτσέα, είχε εργαστεί για μία τετραετία (2000-2004) σε Γαλατασαράι και Μπεσίκτας!

Eπίσκεψη στην Ελλάδα
Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της Φενέρ, Αζίζ Γιλντιρίμ, βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και υπέβαλε πρόταση στον Χρήστο Πανόπουλο για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου. Στους στόχους του Γιλντιρίμ φέρεται πως είναι η μετατροπή της Ξάνθης σε «δορυφόρο» και η επιλογή της, λόγω και της παρουσίας της μειονότητας, κρίνεται ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τον τουρκικό σύλλογο.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα δεν αναφέρουν αν η πρόταση του Αζ. Γιλντιρίμ βρήκε πρόσφορο έδαφος, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ενδεχομένως η συνάντηση να είχε αφετηρία το ενδιαφέρον της Φενέρ για τον Δημήτρη Γούτα, παίχτη για τον οποίο έτρεφε ιδιαίτερη εκτίμηση ο νέος τεχνικός του τουρκικού συλλόγου και τέως του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα.

Η είδηση έχει αναπαραχθεί από αρκετές, προσκείμενες στη Φενέρ, ιστοσελίδες, προκαλώντας αρκετά σχόλια, όχι μόνο στη γειτονική χώρα αλλά και στην Ελλάδα, αν αναλογιστεί κάποιος πόσο «ευαίσθητη» είναι η περιοχή της Ξάνθης καθώς και της Θράκης, αναφορικά με το ελληνοτουρκικό ζήτημα.

Ο Αζίζ Γιλντιρίμ πριν από τέσσερα χρόνια θεωρήθηκε ως ένας από τους εγκεφάλους της συμμορίας που έστηνε ποδοσφαιρικά παιχνίδια στην Τουρκία. Ο Γιλντιρίμ, ένας από τους μεγαλύτερους εργολάβους στη γείτονα χώρα, τιμωρήθηκε με 2,5 χρόνια για την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και τρία χρόνια και εννέα μήνες για τα στημένα ματς. Ο Γιλντιρίμ εξέτισε τον έναν χρόνο και αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση, όμως στις 17 Ιανουαρίου 2013, κι ενώ βρισκόταν στη Γαλλία για διακοπές, το Ανώτατο Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και διέταξε την άμεση επιστροφή του στην Τουρκία, ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, η οποία, εκτός των άλλων, συμπεριελάμβανε και την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο της Φενέρ εντός 45 ημερών. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας άσκησε έφεση και για ένα τρίμηνο η υπόθεση πήγαινε... μπαλάκι από το 13ο Γραφείο του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου στο 14ο Γραφείο. Τελικώς αποφασίστηκε να σταματήσει η εκτέλεση της απόφασης και η δίκη να επαναληφθεί.

http://www.ethnos.gr/

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση