Για ανάγκη λήψης δύσκολων αποφάσεων για τη ΔΕΥΑΚ λόγω του μεγάλου χρέους της μίλησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής

Για ανάγκη λήψης δύσκολων αποφάσεων για τη ΔΕΥΑΚ λόγω του μεγάλου χρέους της μίλησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής

12321313

Όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης, αυτή τη στιγμή ο Δήμος Κομοτηνής, για τη σύναψη όλων των δανείων της ΔΕΥΑΚ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ήταν εγγυητής και εδώ και 7 χρόνια αυτές οι υποχρεώσεις παρακρατούνται από τους ΚΑΠ.

Σημείωσε δε πως η ΔΕΥΑΚ έφερε και φέρει μια σειρά οφειλών απέναντι σε τρίτους, με αρκετές δικαστικές αποφάσεις για διαταγές πληρωμής, με το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ να αναγκάζεται αν προβεί σε εξωδικαστικούς διακανονισμούς για ρυθμίσεις αυτών των οφειλών.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τόνισε, η ΔΕΥΑΚ να εξοφλεί τις υποχρεώσεις απέναντι σε τρίτους μέσω των διακανονισμών, με επαπειλούμενες καταθέσεις, ακόμα και του ταμείου.

Μέσα σε όλα αυτά το ποσό που χρωστά η ΔΕΥΑΚ στο Δήμο Κομοτηνής είναι αρκετά υψηλό, κάτι το οποίο προβληματίζει το Δήμο.

Αυτή τη στιγμή μέσω ρύθμισης στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η ΔΕΥΑΚ και ο Δήμος καταβάλλουν μόνο τους τόκους των δανείων, με στόχο όσο ελαφρύνονται οι υποχρεώσεις της Επιχείρησης προς τρίτους, να αρχίσει να αποπληρώνει ένα μέρος των οφειλών της προς το Δήμο.

Όμως όπως σημείωσε ο κ. Πετρίδης, η ΔΕΥΑΚ μέχρι σήμερα έχει μια σταθερή τιμολογιακή πολιτική, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συζητηθεί τι θα γίνει με τη ΔΕΥΑΚ, μιλώντας για την ανάγκη «γενναίων λύσεων», μην αποκλείοντας είτε την αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ ή άλλες λύσεις όσο αφορά τα χρέη.