Θετική αποτίμηση της «Synergeia»

Θετική αποτίμηση της «Synergeia»

sinergia1Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ήταν τα τελικά αποτελέσματα της 1ης Θρακο-Μακεδονικής “Synergeia” Ενδοπεριφερειακής Προώθησης Τοπικών Προϊόντων Διατροφής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, δίνοντας την ευκαιρία στους συντελεστές της να ελπίζουν πως οι επόμενες χρονιές θα πάνε ακόμα καλύτερα.

Μάλιστα σύμφωνα με την Περιφέρεια ΑΜΘ πέρα από την ανάδειξη της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των περιφερειακών επιχειρήσεων καθώς και της οικονομικής δραστηριότητας της Περιφέρειας στον αγροδιατροφικό τομέα μέσα από την έκθεση συγκροτήθηκε για πρώτη φορά βάση δεδομένων προϊόντων διατροφής της Περιφέρειάς μας.

Παράλληλα αναδείχθηκε η Θρακο-Μακεδονική διατροφή ως κατηγορία της Μεσογειακής διατροφής, αλλά και η ανάγκη δημιουργίας συνεργασιών και δικτυώσεων μεταξύ των παραγωγών, ομοίων ή ομοειδών προϊόντων, οριζοντίως του αγροδιατροφικού, αλλά  και του μεταποιητικού τομέα

Μέσα από την εκδήλωση δε συνδέθηκε ο αγροδιατροφικός τομέας με το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ενώ πραγματοποιήθηκαν εξήντα περίπου  συνεργασίες επιχειρηματιών του παραγωγικού τομέα με τις σειρές πώλησης προϊόντων, αλλά και χώρων εστίασης.

Η πρωτοβουλία αυτή της “Synergeia” θα συνεχιστεί και κάθε χρόνο θα πραγματοποιείται διαδοχικά στις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων της ΠΑΜ-Θ.