RestartBalkans… ξανά. Το συνέδριο για τη νεανική επιχειρηματικότητα σε ΕΕ και βαλκάνια πραγματοποιήθηκε ξανά στην Κομοτηνή

RestartBalkans… ξανά. Το συνέδριο για τη νεανική επιχειρηματικότητα σε ΕΕ και βαλκάνια πραγματοποιήθηκε ξανά στην Κομοτηνή

HIHIOIOUOU9879

Με μεγάλη συμμετοχή, κυρίως φοιτητών της Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε το συνέδριο RestartBalkans II στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης.

Το συνέδριο απευθύνονταν σε επιχειρηματίες, φοιτητές και καθηγητές νομικών, οικονομικών και πολιτικών επιστημών, αλλά και σε όσους εκδηλώνουν ειδικό ενδιαφέρον στις θεματικές ενότητες που αφορούν την επιχειρηματικότητα, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την νεανική καινοτομία, όπως επίσης και τους τομείς των διεθνών σχέσεων, του διεθνούς δικαίου, της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας αλλά και της πολιτικής των τελευταίων χρόνων που ασκείται στα Βαλκάνια.

Το συνέδριο αυτό ήταν το δεύτερο που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, με το RestartBalkans I, το οποίο πραγματοποιήθηκε πέρυσι, να διακρίνεται και να κερδίζει το διεθνές βραβείο «2014 studenteventoftheyear» από τον διεθνή οργανισμό «StudentsforLiberty».

Διοργανώτρια ήταν η Μη Κυβερνητική Οργάνωση YouthBusinessNetwork, σκοπός της οποίας είναι η ανάπτυξη συνείδησης της νεανικής επιχειρηματικότητας, τον οποίο πετυχαίνει με εθελοντικές δράσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και με συμμετοχή σε προγράμματα ανταλλαγής για νέους επιχειρηματίες ErasmusforYoungEntrepreneurs.

Επίσης, βασικός στόχος είναι η προώθηση ευρωπαϊκής κουλτούρας και για αυτό συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ErasmusPlus αλλά και διοργανώνει τακτικά σεμινάρια στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς φορείς και αντίστοιχες οργανώσεις.

Η οργάνωση ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια από την κα Μαρία Αραμπατζή, υπεύθυνη τύπου και εθελοντών της YouthBusinessNetwork, και τον Νίκο Κωστόπουλο οι οποίοι ως φοιτητές πρώτου έτους, είχαν κάνει ένα ταξίδι στην Τουρκία όπου γνώρισαν τα προγράμματα Youthinaction της ΕΕ.

Για αυτό και αποφάσισαν να δημιουργήσουν την δική τους οργάνωση βοηθώντας τους υπόλοιπους φοιτητές να συμμετάσχουν σε αυτά.

«Με δεδομένο ότι η Κομοτηνή είναιφοιτητούπολη και έχει πολλή νεολαία, μπορούμε να βοηθήσουμε πολλούς νέους να αποκτήσουν τις ίδιες εμπειρίες με εμάς» σημείωσε η κα Αραμπατζή, για αυτό και διοργάνωσαν αυτή την ημερίδα στην οποία ασχολούνται με τις διεθνείς σχέσεις, πώς να οργανώνουν μια επιχείρηση, την καινοτομία, τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις διεθνείς σχέσεις στα Βαλκάνια.

«Οι νέοι πλέον είναι απογοητευμένοι με την κατάσταση της χώρας, οι περισσότεροι είναιπαθητικοί, εμείς θέλουμε να τους ενεργοποιήσουμε και να τους δραστηριοποιήσουμε για αυτό και οι συμμετοχές σε σεμινάρια και προγράμματα ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες και γνώση, εμπλουτίζοντας το βιογραφικό τους και γίνονται πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας»