«Παγωμένη» απεργία. Μικρή συμμετοχή στο Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, ένταση μεταξύ Αντιεξουσιαστικής Κίνησης και ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο

«Παγωμένη» απεργία. Μικρή συμμετοχή στο Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, ένταση μεταξύ Αντιεξουσιαστικής Κίνησης και ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο

AAA

Η ένταση μεταξύ των μελών της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής (ΑΚ) και μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ήταν το μόνο που «ζέστανε»

APE2κάπως την παγωμένη πορεία, τόσο από άποψη καιρού όσο και από άποψη συμμετοχής, που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ημέρα της πανελλαδικής κινητοποίησης κατά των νέων μέτρων και του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αφορμή για την ένταση ήταν φραστική επίθεση μελών της ΑΚ κατά μελών του ΣΥΡΙΖΑ, με ονομαστικές αναφορές, που μίλησαν ανοιχτά για επαφές τους με μέλη της Χ.Α., και εν γένει «ακροδεξιά ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης».

Στην επίθεση αυτή αντέδρασαν κάποιοι εκ των συγκεντρωμένων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολούθησαν στιγμές φραστικής έντασης που APE3τελικά όμως αποσυμπιέστηκαν όταν ξεκίνησε η πορεία, που κατευθύνθηκε στην Περιφέρεια με τελευταίο σταθμό την κεντρική πλατεία και είχε στην κεφαλή της το Εργατικό Κέντρο και Εργαζόμενους στη SHELMAN που βρίσκονται στον αέρα λόγω της κατάστασης της εταιρείας.

Με αφορμή την επίθεση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης εξεδόθη από το ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ημέρα της μεγάλης παλλαϊκής κινητοποίησης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που έχουν οδηγήσει σε απόγνωση μεγάλα τμήματα της κοινωνίας!

Σε μια στιγμή που APE4μεγάλα τμήματα του λαού στρέφουν το βλέμμα και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α!

Αυτή ακριβώς την ημέρα επέλεξαν προβοκατόρικα στοιχεία για να επιτεθούν στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, στοχοποιώντας στελέχη του στην περιοχή.

Αφήνουμε στην κρίση της κοινωνίας τελικά το ποια συμφέροντα και ποιους σκοπούς υπηρετούν αυτού του είδους οι πρακτικές.»

Ζήτησαν αρωγή από το περιφερειάρχη

Τη βοήθεια του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργο Παυλίδη τόσο για την καταπολέμηση της ανεργίας και την υπολειτουργία βασικών υπηρεσιών, ζήτησε αντιπροσωπεία των APE5εργαζομένων.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το θέμα της SHELMAN, για το οποίο ζητήθηκε η αρωγή του Περιφερειάρχη για την προώθηση της λύσης του θέματος το οποίο έχει κολλήσει, έχοντας αφήσει μετέωρους  τους εργαζόμενους.

Ο περιφερειάρχης υποσχέθηκε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα, μαζί με την γενικότερη πρωτοβουλία για να ανασχεθεί η φυγή επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των  εργαζομένων στην SHELMANκαι του περιφερειάρχη.