Χαμηλές πτήσεις για τις εκπτώσεις στην Κομοτηνή, με τους πολίτες «παγωμένους» από την περιρρέουσα κατάσταση

Χαμηλές πτήσεις για τις εκπτώσεις στην Κομοτηνή, με τους πολίτες «παγωμένους» από την περιρρέουσα κατάσταση

345436546547457

Απογοητευτική ήταν για τους εμπόρους της Κομοτηνής η εκπτωτική περίοδος που κλείνει, με τους φορείς να μιλούν για περιορισμένη κίνηση και «κουμπωμένους» πελάτες, αποδίδοντας το μειωμένο ενδιαφέρον στην περιρρέουσα πολιτική κατάσταση.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης,  σημείωσε πως οι εκπτώσεις δεν πήγαν καλά λόγω του άστατου πολιτικού κλίματος, σημειώνοντας πως γενικότερα η σταθερή πολιτική κατάσταση είναι απαραίτητη για την λειτουργία της αγοράς.

«Αυτό φαίνεται και από τα έσοδα του κράτους, που είναι -20% και οφείλεται σ’ αυτή την συγκυρία και όχι μόνο»

Βέβαια υπήρξε κάποια κίνηση σε κάποιους τομείς, την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα επίσης, κυρίως όμως στον τομέα καφέ και εστίασης.

«Ο κόσμος επιλέγει και βγαίνει συγκεκριμένες ημέρες, πλέον δεν βγαίνει συνέχεια. Καλό είναι αυτό, είναι μια ανάταξη, αλλά πολύ μικρή. Δεν μπορεί να βασιστεί όλη η αγορά σ’ αυτές τις 2-3 ημέρες, θέλουμε διαρκής να είναι η κατανάλωση, αλλά καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει, διότι δεν υπάρχουν χρήματα και ρευστό στην αγορά» σημείωσε, τονίζοντας πως τώρα ρίχνουν τις ελπίδες για σταθερότητα στη νέα κυβέρνηση.

Από την πλευρά της η κα Κική Κωνσταντινίδου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, επιβεβαίωσε ότι οι εκπτώσεις δεν κινήθηκαν και τόσο καλά σημειώνοντας πως «η αστάθεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο, επηρεάζει στον κόσμο. Το τριήμερο ήταν μια ανάσα θα έλεγα για την Κομοτηνή, αλλά από εκεί και πέρα, η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη»