Περιοδεία Κουτσούμπα σε Ροδόπη. Κάλεσμα στην ομιλία από ΚΚΕ

Περιοδεία Κουτσούμπα σε Ροδόπη. Κάλεσμα στην ομιλία από ΚΚΕ

3454354354354353534545435435345345Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μάη. Την Πέμπτη 14 Μάη θα επισκεφθεί τη Δράμα, όπου στις 10.30 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη «Reycap» (εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού), στις 12.00 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Δασαρχείο Δράμας και στις 13.30 στο Νοσοκομείο Δράμας, ενώ στις 20.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Δράμας.

Την Παρασκευή 15 Μάη θα επισκεφθεί τη Ροδόπη, και στις 10.30 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, στις

14.00 στην Οργάνη της ΠΕ Ροδόπης ενώ στις 20.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Κομοτηνή (στο «Κύτταρο» - πρώην κινηματοθέατρο «Ρεξ»).

Το ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας το λαό της Ροδόπης στην ομιλία.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους όσους από πρώτο χέρι βιώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης που μας φορτώνουν οι κυβερνήσεις για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που ζουν τη βαρβαρότητα της ανεργίας, της μερικής απασχόλησης, της αβεβαιότητας για το αύριο.

Σε όσους πίστεψαν ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή, που πλέον μπορούν να δουν πιο καθαρά ότι τα πρώτα «έργα και ημέρες» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επαλήθευσαν τις προεκλογικές εκτιμήσεις του ΚΚΕ, πως την επόμενη των εκλογών, όποιος κι αν είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης, θα είναι εδώ η ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας, οι δεκάδες αντιλαϊκοί νόμοι, οι απαιτήσεις των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ θεωρεί πως η προπαγανδιστική τακτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κρύψει το αντιλαϊκό περιεχόμενο της συμφωνίας με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ. Όποια ονομασία και να δώσουν στο μνημόνιο, στην τρόικα, η ουσία δεν αλλάζει.

Ο λαός, τονίζει, θα πληρώσει για άλλη μια φορά το λογαριασμό της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας. Οι ιδιωτικοποιήσεις, η συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι μέτρα που ζητά το ίδιο το κεφάλαιο για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του.

Θεωρεί δε πως όσοι νιώθουν ριζοσπάστες, αριστεροί, προοδευτικοί, που έχουν πάρει μέρος στους αγώνες και που το προηγούμενο διάστημα ενίσχυσαν το ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα μπορούν με ψύχραιμη ματιά να βγάλουν το συμπέρασμα ότι και η νέα συγκυβέρνηση είναι μια ακόμα κυβέρνηση του κεφαλαίου που υποκλίνεται στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, είναι εχθρός του λαϊκού κινήματος, θα προσπαθήσει να το συντρίψει, να το εκφυλίσει.

Το ΚΚΕ δηλώνει παρόν για το σήμερα και για το αύριο, για να βάλει φρένο σήμερα στον αντιλαϊκό κατήφορο, να χτίσει τη μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία των εργατών, των αυτοαπασχολουμένων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών. Με όπλο το δίκιο τους, με δύναμη την οργάνωση στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, θεωρούν πως μπορούν να τα καταφέρουν.