Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης στην Ισπανία

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης στην Ισπανία

dimotiko25032014-480x320

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης συμμετείχε σε συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων 9 χωρών (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Τουρκία, Λετονία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία) που παίρνουν μέρος σε εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS με θέμα: "TOPGAMES: Traditional Open air Games to Improve Children's Skills" (παραδοσιακά παιχνίδια εξωτερικού χώρου για τη βελτίωση των δεξιοτήτων των παιδιών), στην πόλη Sant Boi στην Καταλονία της Ισπανίας...

Κατά τη συνάντηση, οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με την Καταλανική κουλτούρα, αντάλλαξαν απόψεις για τα εκπαιδευτικά συστήματα των 9 χωρών και έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια της επισκεπτόμενης χώρας. Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από την Ιταλία, Ουγγαρία, Λετονία, και Πολωνία και 4 μαθητές του σχολείου της Αλεξανδρούπολης.

Εκ μέρους της Ελλάδας, παρουσιάστηκαν στις υπόλοιπες χώρες παραδοσιακά παιχνίδια της χώρας μας με κανόνες παιξίματος τους και επεξηγήσεις - λεπτομέρειές τους. Έγινε επίσης επιλογή των παιχνιδιών που θα παρουσιαστούν από κάθε μία από τις χώρες στην επόμενη συνάντηση, στη Λετονία. Δύο επιλεγμένα ελληνικά παιχνίδια θα παιχτούν και θα φωτογραφηθούν από το σχολείο της Ουγγαρίας, ενώ το σχολείο μας θα διδαχθεί 2 παιχνίδια της Ισπανίας.

Ο σκοπός της ανταλλαγής παιχνιδιών είναι η ενασχόληση των παιδιών με παιχνίδια εξωτερικού χώρου, ο εντοπισμός κοινών στοιχείων μεταξύ των παιχνιδιών των διαφόρων χωρών και η γνωριμία των άλλων πολιτισμών μέσα από τα παιχνίδια τους. Οι μαθητές και μαθήτριες που ταξίδεψαν στην Ισπανία εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη γνωριμία τους με συνομήλικούς τους των άλλων χωρών αλλά και με τη χώρα που επισκέφτηκαν.

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης συμμετέχει για τα έτη 2013-2015 σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS, μετά από έγκριση της αίτησής του προς το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), στο πλαίσιο των Σχολικών Συμπράξεων COMENIUS που σχεδιάζονται και υλοποιούνται με επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσα στο πεδίο δράσης των προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης και Προγραμμάτων για τους Νέους.

Στη διεύθυνση www.topgamesproject.eu μπορεί κάποιος να παρακολουθεί την εξέλιξη του προγράμματος καθώς και δραστηριότητες από τις συμμετέχουσες χώρες.

alexpolisonline.com

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση